Aktivované španielske mandle
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Aktivované španielske mandle
Informácie a výživové hodnoty
Nie je tajomstvom, že mandle sú jednými z najobľúbenejších orechov. Skúšali ste už tie aktivované? Ich chuť je jemná a krémová, no zároveň sú chrumkavé. Aby sme Vás neukrátili o ich vitamíny a minerálne látky, sú sušené za nízkej teploty. Práve toto šetrné spracovanie ich zaraďuje do kategórie RAW potravín. Mandle sú dovážané zo Španielska a ďalej sa spracovávajú vo Veľkej Británii. Svojou veľkosťou a kvalitou môžu konkurovať nejednému orechu. Aktivované mandle Vám zaručia úplne novú lahodnú chuť, a my dúfame, že si ju obľúbite. Skočia z vrecúška rovno do hrsti.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- RAW = surovina bola spracovaná do teploty 42 °C, živá strava.
- Vhodné pre bezlepkovú a paleo diétu.
- Mandle pôsobia ako prírodný antioxidant.
- Namáčaním sa uvoľní viac minerálnych látok.
- Proces aktivácie sa u každého druhu orechov časovo odlišuje.
Zloženie | 99 % mandle, 1 % Mountain Spring soľ |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Veľká Británia |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | celé nelúpané jadrá |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Dlhodobým namáčaním orechov a semien sa v nich naštartuje proces klíčenia a to spôsobí rôzne zmeny. Sú uvoľnované fytátové enzými, ktoré štiepia fytáty a uvoľňujú minerály. Fytáty sú veľmi dôležité pre rastlinu a zaujímavé pre naše telo. Rôzne štúdie dokázali, že majú veľa zdravotných benefitov. Orechy a semená sa namočia do vody so soľou na približne 12 až 24 hodín, najlepšie pri izbovej teplote. Záleží to od veľkosti a textúry orechov. Najmenej času potrebujú kešu orechy a naopak najdlhšie sa aktivujú mandle. Orechy a semená sa následne vyberú z vody a ďalej sa sušia. Viac podrobností sa dočítate v článku o aktivovaných orechoch.
Tip
Zabaľte si mandle do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2405 kJ / 575 kcal |
Tuky | 49 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 4 g |
Sacharidy | 22 g |
z toho cukry | 4 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 21 g |
Soľ | 0,6 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Meď | mg |
Horčík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín E | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.