Aktivované tekvicové semienka

€23,10 €19,25 bez DPH

Zvoľte variant

Sme aktivované tekvicové semienka. Prečo aktivované? Pretože nás pekne okúpali. Starali sa o nás dobre a teraz sme silnejšie, plnšie vitamínov a pre Tvoje telo lepšie vstrebateľné.

          • RAW = spracovanie pod 47°C (živá strava)
          • vhodné pre bezlepkovú a paleo diétu
          • lepšie sa vstrebávajú a sú ľahšie stráviteľné

Detailné informácie

300g
Skladom
€23,10
€19,25 bez DPH

Podrobný popis

Aktivované tekvicové semienka

Informácie a výživové hodnoty 

Radi maškrtíte tekvicové semienka večer pri telke? Skúšali ste už tie aktivované? Po namáčaní a následnom vysušení v nich prebehnú určité zmeny, ktoré Vás zaručene milo prekvapia aj pri samotnej chuti. Vo vnútri sú jemné a krémové, no zároveň sú chrumkavé. Aby sme Vás neukrátili o ich vitamíny a minerálne látky, ponúkame Vám ich sušené za nízkej teploty. Toto spracovanie ich zaraďuje aj do kategórie RAW potravín. A vďaka ich veľkosti sa ich do hrsti zmestí naozaj poriadne veľa!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. RAW = spracovanie pod 47°C (živá strava)
  2. vhodné pre bezlepkovú a paleo diétu
  3. obsahuje zinok, draslík, horčík a vápnik
  4. namáčaním sa uvoľní viac minerálnych látok
  5. proces aktivácie sa u každého druhu orechov časovo odlišuje

 

Základná špecifikácia
Zloženie tekvicové semienka (99%), Mountain Spring soľ
Krajina pôvodu Veľká Británia
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava RAW celé semienka
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
 
  

Ako prebieha proces aktivácie?

Dlhodobým namáčaním orechov a semien sa v nich naštartuje proces klíčenia a to spôsobí rôzne zmeny. Sú uvoľňované fytátové enzými, ktoré štiepia fytáty a uvoľňujú minerály. Fytáty sú veľmi dôležité pre rastlinu a zaujímavé pre naše telo. Rôzne štúdie dokázali, že majú mnoho zdravotných benefitov. Orechy a semená sa namočia do vody so soľou na približne 12 až 24 hodín, najlepšie pri izbovej teplote. Záleží to od veľkosti a textúry orechov. Najmenej času potrebujú kešu orechy a naopak najdlhšie sa aktivujú mandle. Orechy a semená sa následne vyberú z vody a ďalej sa sušia. Viac podrobností sa dočítate v článku o aktivovaných orechoch.

 

Použitie

  • na pečenie
  • na zdobenie
  • RAW dezerty
  • skvelé do jogurtu a müsli
  • ideálne ako rýchla desiata

 

Tip

Zabaľte si semienka do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2457 kJ / 593 kcal
Tuky 49,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 8,7 g
Sacharidy 4,7 g
z toho cukry 1,4 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 30,2 g
Soľ 0,6 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik mg
Železo mg
Draslík mg
Meď mg
Horčík mg
Sodík mg
Vitamín E mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: