Ananás lyofilizovaný (mrazom sušený)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Ananás lyofilizovaný (mrazom sušené)
Informácie a výživové hodnoty
Otravnému šúpaniu už odzvonilo! My sme to za vás zariadili. A aby ananás chutil presne tak sladko, ako by mal, tak sme ho pre vás nechali lyofilizovať. Táto metóda je tak šetrná, že síce z ovocia odstráni všetku vodu, no chuť, vôňa a živiny tam naďalej ostávajú. Náš ananás pochádza z Kostariky, kde tvorí približne 30 % exportného obratu. Tam vedia, ako ho správne vypestovať tak, aby chutil príjemne sladko a mal intenzívnu ananásovú vôňu. Taktiež neobsahuje žiadne pridané cukry, siričitany a je pestovaný bez fytohormónov.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú lyofilizáciou zachované.
- Je bez cukru a aditív.
- Je bez fytohormónov a chemických postrekov.
- Obsahuje vitamíny A, B, C, minerály draslíku, horčíku, vápniku, zinku a železa.
- Jedna rastlina ananásovníka splodí iba jeden ananás.
Zloženie | 100% ananás |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Kostarika |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | plátky |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
„Predtým sme brali mrazom sušený ananás z Číny, neboli sme ale spokojní s kvalitou, tak sme prešli na thajské plody. Avšak po skvelej skúsenosti s tradične sušeným ananásom z Kostariky som sa rozhodol vymeniť Thajsko za Kostariku. Ananás je krásne sladký dokonca aj v mrazom sušenej podobe. Vďaka tomu, že je vypestovaný a po žatve usušený na jednom mieste, zanecháva za sebou menšiu ekologickú stopu, čoho si veľmi cením. Po lyofilizácii 700 g čerstvého ovocia dostanete 100 g suroviny, ktorá je príjemne chrumkavá, vonia ako čerstvý ananás a má koncentrovanú chuť čerstvého plodu.“
Ako sa ananás suší mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa ananás varil pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako plátky ananásu.
Tip
Zabaľte si ananás do desiatonosiča a môžete ho mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1459 kJ / 350 kcal |
Tuky | 1,3 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 80,4 g |
z toho cukry | 50,6 g |
Bielkoviny | 2,6 g |
Soľ | 0,02 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Ananas lyofilizovaný (mrazem sušený)
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.