Arašidové maslo v prášku
Súvisiaci tovar
454g
Skladom
€13,07
€10,89
bez DPH
Podrobný popis
Arašidové maslo v prášku
Informácie a výživové hodnoty
Práškové arašidové maslo? Divíte sa tomu, ako je to vôbec možné? Je to spôsobené tým, že sme ho poriadne, ale naozaj poriadne pomleli a zlisovali. A čo taktiež musíte vedieť je, že práškové orechové maslo obsahuje ešte menej tukov ako orechové maslo vo forme pasty. Výdrž má pozoruhodnú a pri správnom skladovaní prežije aj prírodnú pohromu. Jediné čomu sa neubráni sú vaše zdravé recepty.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Skladujte v tme a suchu, v dobre uzatvorenej nádobe bez vetracích otvorov.
- Arašidy sa tiež nazývajú podzemnica olejná alebo burské oriešky.
- Práškové maslo obsahuje menej tukov a teda aj menej kalórií.
- Arašidové maslo je obľúbeným jedlom "fitnessákov", mimo iné obsahuje rastlinné bielkoviny.
- Arašidy obsahujú veľa vitamínov, minerálov a prospešných látok pre vaše telo.
Zloženie | pražené arašidy, cukor, soľ |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO2. |
Krajina pôvodu | USA |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | skrutkovacia PET dóza |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | prášok |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Poznámka nákupcu
„Sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Skladovanie je jednoduchšie, majú stálu chuť i konzistenciu a tak nepodliehajú skaze i bez konzervantov. Dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby a pri dobrom skladovaní vydržia aj roky. Použitie prášku je praktické, skladné, môžem si ho vziať aj na výlet alebo ho pridať do proteínového nápoja, kde sa krásne rozmieša. Presne toto sú produkty, ktoré nám uľahčujú život a šetrí čas."
Ako sa orechové maslo v prášku vyrába?
Výroba orechových masiel v prášku sa od klasických orechových pást veľmi nelíši. Začiatok procesu je jasný, orechy je nutné pražiť a následne podrviť na menšie kúsky. To aby sme urýchlili nasledujúce spracovávanie. Podrvené orechy sa ďalej melú a lisujú až kým sa z nich neodstráni väčšina tukov. Práve tu je viditeľný rozdiel v porovnaní s výrobou orechových pást, tie sa totiž lisujú kratšiu dobu a zachovajú si tak výrazne viac tukov ako prášok. Výsledkom procesu je teda prášok s výraznou orechovou chuťou, naozaj nízkym obsahom tukov, vysokým obsahom vlákniny a tiež množstvom orechového proteínu.
Tip
Chcete si to ešte trochu okoreniť? Vyskúšajte tiež arašidové maslo so škoricou, stéviou či čokoládou v prášku.
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bielkoviny | g |
Soľ | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.