Arašidy lúpané z Argentíny
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Arašidy lúpané z Argentíny
Informácie a výživové hodnoty
Tiež ste zástanca arašidov? Tieto arašidy sú dovezené až z Argentíny priamo pre vás. Majú jemnú chuť a perfektne sa hodia aj do kuchyne do tých najrôznejších pokrmov. Arašidy sú typické svojou hnedou farbou, vráskavou a mäkkou škrupinou do tvaru presýpacích hodín. Dopravíme ich k vám v znovuuzatvárateľnom obale, vďaka ktorému si zachovajú svoju ľahkú chrumkavosť a jemnú maslovú a krémovú chuť. Tým, že sú lúpané blanšírovaním, po nich neostane prebytočný odpad, ktorý by bol z olúpaných škrupín. V tejto podobe majú príjemné, arašidové aróma a príjemne mäkkú štruktúru.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Arašidy nie sú orechy, ale strukovina.
- Chuťovo sa podobajú síce orechom, ale celkovo majú bližšie k fazuli.
- Arašidy sa často vyskytujú v mexickej, ázijskej či africkej kuchyni.
- Stopy po arašidoch nájdete v mnohých produktoch, aj tam, kde by ste ich nečakali.
- Až dve tretiny vyprodukovaných arašidov vo svete skonzumujú Američania.
Zloženie | 100% prírodné arašidy – jadrá podzemnice olejnej |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO2. |
Krajina pôvodu | Argentína |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Úprava | lúpané blanšírované arašidy |
Veľkosť | nešpecifikované |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní..
Ako sa arašidy pestujú?
Samostatný vývoj arašidov je veľmi zaujímavý. Pôvod arašidov je potrebné hľadať v Južnej Amerike, kde boli pestované a šľachtené už pred 6 000 rokmi. Dnes ich však môžete nájsť vo všetkých tropických a subtropických regiónoch. Arašidy sú semená podzemnice olejnej, ktorá je rastlinou z čeľade bôbovitých. Ide teda o strukovinu, ktorej plodom je struk. Celý proces začína tak, že vyrastené kvety sú opeľované hmyzom a po oplodnení sa začínajú uzatvárať a stáčať k zemi. Plody sa následne zavrtávajú do pôdy, kde zrejú v hĺbke asi 5–8 cm.
Tip
Zabaľte si arašidy do desiatonosiča a môžete ich mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2374 kJ / 567 kcal |
Tuky | 49,2 g |
z toho nasytené mastné kyseliny | 6,9 g |
Sacharidy | 16,1 g |
z toho cukry | 4 g |
Vláknina | 8,5 g |
Bielkoviny | 25,8 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Sodík | 18 mg |
Horčík | 168 mg |
Vápnik | 92 mg |
Železo | 1,75 mg |
Vitamín C | 23,4 mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.