Asafetida extrakt
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Asafetida extrakt
Informácie a výživové hodnoty
Rastlina, z ktorej sa extrakt vyrába, sa inak nazýva aj asafoetida, čiže ločidlo alebo čertovo lajno. Využíva sa hlavne v indických a v perzských pokrmoch, ktorým dodáva pikantnosť a nahradzuje cesnak a cibuľu. Skvele sa hodí napríklad do fazuľových jedál. Extrakt môžete použiť pri pečení aj nepečení, alebo len pre zvýraznenie chuti, bez toho aby bola narušená štruktúra jedál. Asafoetida extrakt je vyrobený z tých najkvalitnejších surovín, ktoré mu dodávajú výraznú chuť a neobsahujú žiadne konzervačné látky. Extrakt pred použitím pretrepte.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Užívané korenie je živica z koreňov rastlín.
- Názov čertovo lajno dostala podľa svojej špecifickej vône, ktorá sa pri tepelnej úprave takmer vytratí.
- Výroba extraktov prebieha v Indii, kde firma Holy Lama poskytuje prácu znevýhodneným ženám.
- Získal ocenenie Great Taste Award 2017 - 1 hviezdička.
- A ocenenie World Food Innovation Awards 2015 za najlepšiu novú ingredienciu.
Zloženie | Emulgátor - polysorbát 80 a extrakt z asafetidy (30%) |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Veľká Británia |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | fľaštička s kvapkadlom |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | extrakt |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"O extrakty som sa začal zaujímať v súvislosti s ekologicky vhodnejšími a efektívnejšími produktmi. Je oveľa výhodnejšie podporiť arómu torty, kávy, drinku alebo čohokoľvek ďalšieho pár kvapkami prírodného extraktu s výraznou arómou, než surovinou, ktorá tak silnou arómou nedisponuje a môže nepríjemne ovplyvniť konzistenciu výrobku, napr. obsah vody v ovocí. Pridáme pár kvapiek extraktu a je to! Práve preto som sa rozhodol šetriť suroviny, čas i prírodu a pokiaľ nám ide o ochutenie vlastných výrobkov, kde nám záleží na štruktúre, konzistencii a samozrejme chuti a vôni, je ekologickejšie, praktickejšie a rýchlejšie riešenie - prírodný extrakt."
Ako sa extrakty vyrábajú?
Vyrábajú sa pomocou separačnej metódy, ktorá sa nazýva extrakcia alebo vylúhovanie. Princípom tejto metódy je oddeliť vonné látky pomocou rozpúšťadla, najčastejšie sa používa klasický alkohol - etanol. Takéto rozpúšťadlo má vlastnosť nadviazať na seba silice (éterické oleje) a oddeliť ich od zvyšných nepotrebných látok. V extraktoch Spice Drops sa ale namiesto etanolu používa polysorbát 80, ktorý je vyrobený z prírodného sorbitolu a kyseliny olejovej, je všestranný, vysoko účinný a úplne netoxický, nemutagénny a nekarcinogenny.
Tip
Použite asafetida extrakt do omáčky a dajte si k nim naše cestoviny z cvrčkov!
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.