Auricularia sušená

€8,39 €6,99 bez DPH

Zvoľte variantu

Som v čínskej medicíne cenená pre svoje široké spektrum účinkov na ľudský organizmus. Som bohatá na minerály, vitamíny i polysacharidy a tiež som zdrojom antioxidačného melanínu! Som proste božia!

          • intenzívna chuť
          • bez pridaných látok a konzervantov
          • najvyššia kvalita

Detailné informácie

100g
Skladom
€8,39
€6,99 bez DPH

Podrobný popis

Auricularia sušená

Informácie a výživové hodnoty

Auricularia je huba rastúca na kmeňoch stromov, najčastejšie ju nájdete na baze. Nazýva sa tiež ucho Judášovo či boltcovitka chlpatá a je významnou súčasťou ázijskej kuchyne, a to vďaka svojmu vzhľadu a konzistencii. V kuchyni má všestranné využitie. Hodí sa do každej omáčky či polievky. Obsahuje účinné látky v prirodzenom pomere zdrojovej huby. Má vysoký obsah 1,3 / 1,6 betaglukánov a jej pestovanie je kontrolované. Aj v nej nájdeme veľké množstvo minerálnych látok, vitamínov, polysacharidov i vlákniny. Je tiež zdrojom esenciálnych aminokyselín, nenasýtených mastných kyselín či antioxidačného melanínu a mnohých ďalších látok.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. balenie obsahuje celé sušené plodnice
  2. má vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanov
  3. pochádzajú z kontrolovaného pestovania
  4. doporučená doba varenia je 10 - 15 minút
  5. surovina je ručne zbieraná 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% auricularia
Krajina pôvodu ČR
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie papierová krabička
Veľkosť nešpecifikované
Úprava sušená huba
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, sušené suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Prečo práve huby?

Nie nadarmo sa hovorí, že huby sú darom prírody, sú totiž plné prospešných látok pre naše telo. Sú cenným zdrojom bielkovín a vlákniny a naopak majú nízky obsah sacharidov a tuku. Predstavujú tak ideálnu diétnu potravinu. Medzi najvýznamnejšie polysacharidy patria glukány, ktoré posilňujú imunitný systém a pôsobia antimikrobiálne a protizápalovo. Taktiež obsahujú chitín, ktorý je pre naše telo nerozpustiteľný polysacharid. Ten prejde telom neporušene, čo na jednu stranu telo zaťažuje, ale na druhej strane postupne zlepšuje trávenie a celkovú peristaltiku čriev. Z mikroživín sú huby bohaté na vitamíny skupiny A, B (B1, B2, B3, B9) C, D, E a K a z minerálnych látok najmä na sodík, draslík, mangán, vápnik, fosfor a síru.

 

Použitie

  • do polievok 
  • na ochutenie mäsa
  • do omáčok
  • do šalátov
  • všeobecne ako korenie

 

Tip

Máte chuť si svoj pokrm jemne okoreniť? Nechali sme pre vás huby pomlieť na prášok

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia  kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Horčík  mg
Selén  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: