Avokádo lyofilizované (mrazom sušené) kocky
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Avokádo lyofilizované (mrazom sušené) kocky
Informácie a výživové hodnoty
Avokádo patrí vo svete zdravej výživy medzi top produkty a patrí tam zaslúžene. Je totiž plný zdravých tukov, železa, magnézia a vitamínov skupiny B, C, E, K a H. U avokáda je veľmi ťažké odhadnúť, kedy je presne “ten správny čas” rozrezania, pretože ak nie je dozreté, je príliš tvrdé a ak je prezreté, tak príliš rýchlo hnedne. Túto dilemu sme ale za vás vyriešili. My sme si počkali kým krásne dozrie, následne avokádo rozrezali, nakrájali na kocky a vysušili mrazom. O chuť, vôňu a živiny sme avokádo neuchudobili, akurát sa z neho vyparila všetka voda, vďaka čomu príjemne chrumká.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
- Bez použitia fytohormónov, pesticídov alebo iných chemický látok.
- Bez prídavku cukru a iných aditív.
- Obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov.
- Plné tých správnych tukov, ktoré napomáhajú znižovať cholesterol.
Zloženie | 100% avokádo |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Vietnam |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | kocky |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa avokádo suší mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa avokádo varilo pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako kocky avokáda.
Tip
Zabaľte si avokádo do produktívnej krabičky a môžete ho mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 3363 kJ / 800 kcal |
Tuky | 69 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 12 g |
Sacharidy | 38 g |
z toho cukry | 38 g |
Vláknina | 33 g |
Bielkoviny | 12 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.