Banán lyofilizovaný (mrazom sušený) plátky
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Banán lyofilizovaný (mrazom sušený) plátky
Informácie a výživové hodnoty
Nejde o klasické banánové chipsy. Tie naše sú totiž 100% plátky banánov bez použitia cukru, oleja a iných aditív. Vďaka lyofilizácií sa chuť, vôňa a živiny suroviny vôbec nezmenili, akurát sa vyparila voda. Banány boli vypestované, pozbierané a napokon mrazom vysušené. A keďže sa to všetko odohralo na jednom mieste, zabránili sme zvýšeniu uhlíkovej stopy, a to nás nesmierne teší. Nechávame si ich dovážať až Číny, kde miestni pestovatelia vedia, ako banány pestovať bez použitia zbytočných chemických látok.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
- Banán je bez použitia fytohormónov, pesticídov alebo iných chemický látok.
- Banán je bez prídavku cukru a oleja.
- Banán je bohatý na horčík, čo pomáha zmierňovať bolesť hlavy a svalov.
- Skladovanie je jednoduchšie ako u čerstvých, skladujú sa pri izbovej teplote.
Zloženie | 100% banán |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Čína |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | plátky banánu |
Obchodná trieda | prémiová kvalita |
Odroda | nešpecifikované |
"Banán je v Číne bežne pestovanou plodinou, ktorú sú miestny schopní správne spracovať. Z toho dôvodu sme zvolili čínskeho dodávateľa, pretože plod nemusí putovať po celom svete, na jednom mieste dozreje, spraví sa žatva, ručne sa olúpe a usuší. Proces je vďaka tomu natoľko rýchly a efektívny, že banán nestíha oxidovať, takže dostanete krásne svetlý a zároveň plne zrelý banán.”
Ako sa banány sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa banány varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako plátky banánu.
Tip
Ak máte chuť si pridať banány do smoothies, alebo zmrzliny, nechali sme ich pre vás pomlieť na prášok!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1448 kJ / 346 kcal |
Tuky | 0,7 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 75 g |
z toho cukry | 65 g |
Vláknina | 9,9 g |
Bielkoviny | 4,4 g |
Soľ | 0,01 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 19,5 mg |
Horčík | 105 mg |
Fosfor | 86 mg |
Draslík | 1393 mg |
Sodík | 3,9 mg |
Vitamín B3 | 2,59 mg |
Vitamín C | 34 mg |
Banán lyofilizovaný (mrazem sušený) plátky
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.