Banán lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Banán lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok
Informácie a výživové hodnoty
Nájsť v obchode banánové chipsy bez prídavku cukru, oleja alebo iných aditív je celkom fuška. Niekedy sa musí ísť za surovinou cez polku sveta, aby sa našlo to, čo hľadáme. No tentokrát sme zašli kúsok do Nemecka. Chuťou a kvalitou je to najlepšie, čo sme na svetovom trhu našli. Prášok sa vyrába z lyofilizovaných banánov, ktoré sú príjemne chrumkavé a ľahko sa dajú pomlieť na prášok. Taktiež sú 100%, bez prídavku cukru, steroidov, či iných aditív.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované
- bez použitia fytohormónov, pesticídov alebo iných chemický látok
- bez prídavku cukru a oleja
- banán je bohatý na horčík, čo pomáha zmierňovať bolesť hlavy a svalov
- skladovanie je jednoduchšie ako u čerstvých, skladujú sa pri izbovej teplote
Zloženie | 100% banán |
Krajina pôvodu | Nemecko |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | prášok |
Obchodná trieda | prémiová kvalita |
Odroda | nešpecifikované |
"Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu, ako rovnako veľké balenia mrazom sušených plodov. Ako to? Pretože sme 100 g ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadne aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry navyše, ani prímesi - len 100 g čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi."
Ako sa banány sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa banány varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako plátky lyofilizovaného banánu. Takto vysušené banány sa následne rozdrvia na prášok
Použitie
- do smoothies
- ovsených kaší
- príprava a zdobenie dezertov
- do poliev či zmrzliny
- využitie ako prírodné aróma
Tip
Ak máte chuť si na banáne pochrumkať, čo tak skúsiť banánové chipsy bez použitia olejov, cukru a iných aditív?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1448 kJ / 346 kcal |
Tuky | 0,7 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 75 g |
z toho cukry | 65 g |
Vláknina | 6,8 g |
Bielkoviny | 4,4 g |
Soľ | 0,01 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 19,5 mg |
Horčík | 105 mg |
Fosfor | 86 mg |
Draslík | 1393 mg |
Sodík | 3,9 mg |
Vitamín B3 | 2,59 mg |
Vitamín C | 34 mg |
Banán lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.