Baza čierna lyofilizovaná (mrazom sušená)

€7,23 €6,03 bez DPH

Zvoľte variant

Som malá čierna bobuľka nadupaná antioxidantmi! Pri kontakte s tekutinou však prekvapím krásnou červenou farbou a žiadny čaj, limonáda či marináda už nikdy nebudú obyčajné.

Detailné informácie

40g
Vypredané
€7,23
€6,03 bez DPH

Podrobný popis

Baza čierna lyofilizovaná (mrazom sušená)

Informácie a výživové hodnoty

Čierna baza je bohatá na antioxidanty a výrazné červené pigmenty, ktoré vám spestria každý pokrm a nápoj. Pre ľahkú dostupnosť a špecifickú ovocnú chuť je obľúbenou surovinou na prípravu domácich sirupov, ochutenie čaju, smoothies a koktejlov. Pre svoje antioxidačné účinky sa hodia na výrobu tinktúr, ale aj marmelád či sirupov a zaboduje aj v sladkom pečive či dezertoch. Pre svoju špecifickú kyselkavú chuť sa skvelo hodí aj k rybám, do marinád na mäso alebo do zálievok šalátov.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Má príjemnú chrumkavú konzistenciu.
  2. Pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje.
  3. Vďaka ľahko kyselkavej chuti osvieži nápoje a pokrmy.
  4. Po vylúhovaní v tekutine funguje ako prírodné červené farbivo.
  5. Pred použitím je nutné ho tepelne upraviť, inak môže pôsobiť laxatívne!

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% plody čiernej bazy
Alergény Alergény sú vyznačené podtrhnutím.
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3–⁠8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 40 g
Úprava celé kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžeme mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižšom, než je ten normálny –⁠ atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako keby sme suroviny varili pri 100 °C –⁠ výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

 

Tip

Zabaľte si bazu do desiatonosiča a môžete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia 277 kJ / 1160 kcal
Tuky 8,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 28 g
z toho cukry 28 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 12,9 g
Soľ 0,01 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: