Baza čierna lyofilizovaná (mrazom sušená)

€6,60 €5,50 bez DPH

Zvoľte variant

Hovorí sa o nás, že sme prírodný všeliek! Tak malé bobuľky a toľko benefitov? No jasné! A naviac sme chrumkavé a kyselkavé, takú medicínu ti len tak niekto nepredpíše!

          • 100% mrazom sušené ovocie 
          • poctivá chuť bazy bez pridaného cukru a aditív
          • šetrné sušenie, ktoré zachová živiny aj farbu

Detailné informácie

40g
Skladom
€6,60
€5,50 bez DPH

Podrobný popis

Baza čierna lyofilizovaná (mrazom sušená)

Informácie a výživové hodnoty

Plody bazy čiernej sú skvelým pomocníkom pri posilnení imunitného systému, pomáhajú nám bojovať s chorobami z prechladnutia, ale aj proti migrénam. Čaj z plodov bazy navyše pôsobí aj ako prírodné analgetikum! Nespracované bobule by sa však mali jesť len v malom množstve, pretože majú laxatívne účinky. Aby ste mali bazu k dispozícii po celý rok, prinášame vám ju mrazom sušenú, čím z nej bola odstránená voda, ale jej chuť i vlastnosti zostali bez poškvrny.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. má príjemnú chrumkavú konzistenciu
  2. pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje
  3. šťava z plodov sa používala na farbenie látok
  4. skladuje sa do 15 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu
  5. pred použitím je nutné ho tepelne upraviť!

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% baza
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 40 g
Úprava celé kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

"Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžme mať celý rok v rovnakej kvalite."

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižšom, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako keby sme suroviny varili pri 100 °C - výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

 

Použitie

  • do čaju a tinktúr
  • do marmelád
  • na výrobu sirupov
  • na pečenie
  • do kompótu

 

Tip

Zabaľte si bazu do produktívnej krabičky a môžete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia 277 kJ / 1160 kcal
Tuky 8,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 28 g
z toho cukry 28 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 12,9 g
Soľ 0,01 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: