Bazalka lyofilizovaná (mrazom sušená) kúsky

€5,36 €4,47 bez DPH

Zvoľte variant

Do šalátu, omáčky, cestovín, proste so mnou môžeš experimentovať! Mám krásne jasnú farbu a silné aróma a chuť. Som jedna z najobľúbenejších byliniek na svete!

          • 100% mrazom sušená bylinka
          • poctivá chuť bazalky bez pridaných aditív
          • šetrné sušenie, ktoré zachová živiny a farbu

Detailné informácie

10g
Skladom
€5,36
€4,47 bez DPH

Podrobný popis

Bazalka lyofilizovaná (mrazom sušená) kúsky

Informácie a výživové hodnoty

Bazalku určite všetci poznáte, avšak u nás ju nájdete inak, než ste zvyknutí, a to mrazom sušenú. Skvele vynikne nielen v cestovinách, ale aj v mnohých ďalších pokrmoch a dodá im výrazné bylinkové aróma. Vyskúšajte ju na svojej domácej pizzi a už nebudete chcieť inú. Výhodou je totiž to, že ju máte vždy po ruke, nikdy vám nezvädne a vonia ako čerstvo natrhaná.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. vonia a chutí ako čerstvá
  2. egyptským faraónom sa pridávali do hrobiek posvätnej bazalkové oleja
  3. pomáha pri nespavosti
  4. odpudzuje muchy
  5. skladuje sa do 15 ° C s nulovou vlhkosťou vzduchu

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% bazalka
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 10 g
Úprava kúsky bazalky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

 

Použitie

  • ochutenie potravín, hlavne mäsa a rýb
  • na pizzu, cestoviny
  • do omáčok, nátierok
  • do polievok
  • do šalátov

 

Tip

Vyskúšajte si spraviť vegan cestoviny spolu s našimi koreninami!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: