Bazalkový extrakt
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Bazalkový extrakt
Informácie a výživové hodnoty
Bazalka posvätná pochádza z Indie, kde sa nazýva Tulsi, čo v preklade znamená "najlepšia rastlina". Je dôležitou zložkou v indickej kuchyni, pretože má silnejšiu chuť ako bežná bazalka, je sladká, výrazne osviežujúca s jemným nádychom škorice. Najčastejšie sa stretávame so sušenou formou, pretože čerstvú Tulsi je veľmi ťažké zohnať, ale nám sa to podarilo a pri výrobe extraktu boli použité celé listy, ktoré si zachovali chuť aj toľko cenené zdravotné benefity. Tulsi extrakt sa využíva aj v drinkoch, alebo pri pečení. Je skvelý pre zvýraznenie chuti výsledného jedla, avšak nemusíte sa báť, že by narušil jeho štruktúru. Extrakt pred použitím pretrepte.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Ker Tulsi môže dosahovať až jedného metra a vône a vlastnosti lístkov sa menia podľa klímy a zloženia pôdy.
- 1 kvapka = 6 bazalkových lístkov.
- Výroba extraktov prebieha v Indii, kde firma Holy Lama poskytuje prácu znevýhodneným ženám.
- Ocenenie Great Taste Award 2016 - 1 hviezdička.
- Ocenenie World Food Innovation Awards 2015 za najlepšiu novú ingredienciu.
Zloženie | Emulgátor - polysorbát 80, bazalkový extrakt (65%) |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Veľká Británia |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | fľaštička s kvapkadlom |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | extrakt |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"O extrakty som sa začal zaujímať v súvislosti s ekologicky vhodnejšími a efektívnejšími produktmi. Je oveľa výhodnejšie podporiť arómu torty, kávy, drinku alebo čohokoľvek ďalšieho pár kvapkami prírodného extraktu s výraznou arómou, než surovinou, ktorá tak silnou arómou nedisponuje a môže nepríjemne ovplyvniť konzistenciu výrobku, napr. obsah vody v ovocí. Pridáme pár kvapiek extraktu a je to! Práve preto som sa rozhodol šetriť suroviny, čas i prírodu a pokiaľ nám ide o ochutenie vlastných výrobkov, kde nám záleží na štruktúre, konzistencii a samozrejme chuti a vôni, je ekologickejšie, praktickejšie a rýchlejšie riešenie - prírodný extrakt."
Ako sa extrakty vyrábajú?
Vyrábajú sa pomocou separačnej metódy, ktorá sa nazýva extrakcia alebo vylúhovanie. Princípom tejto metódy je oddeliť vonné látky pomocou rozpúšťadla, najčastejšie sa používa klasický alkohol - etanol. Takéto rozpúšťadlo má vlastnosť nadviazať na seba silice (éterické oleje) a oddeliť ich od zvyšných nepotrebných látok. V extraktoch Spice Drops sa ale namiesto etanolu používa polysorbát 80, ktorý je vyrobený z prírodného sorbitolu a kyseliny olejovej, je všestranný, vysoko účinný a úplne netoxický, nemutagénny a nekarcinogenny.
Tip
Pripravte si zaujímavú omáčku s extraktom a k tomu pridajte naše cestoviny z cvrčkov!
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.