Bezlepkové proteín cestoviny cícer a ryža
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Proteínové bezlepkové cestoviny cícer a ryža
Informácie a výživové hodnoty
Máte chuť na cestoviny, avšak Vaše telo ich odmieta účinne a ľahko spracovať? Vyskúšajte naše zdravé a chutné ryžové cestoviny. Obsahujú predovšetkým ryžovú múku, ktorá je pre telo ľahšie stráviteľná ako klasická pšeničná múka. Nájdete v nich tiež pridaný ryžový proteín, ktorý Vášmu telu dodá potrebnú dávku bielkovín. To najpodstatnejšie je však cícerová múka, ktorá cestovinám prepožičiava svoju chuť. A ďalej nič. Vďaka obsahu proteínu a prirodzenému množstvu sacharidov sa naše cestoviny naviac stávajú dokonale nutrične vyváženou stravou. Postup prípravy spracovania cestovín nájdete nižšie.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Proteín sa inak nazýva bielkovina.
- Rastlinný proteín je stráviteľnejší, ako ten živočíšny.
- Vhodný aj pre vegetariánov a vegánov.
- Existuje biela a tiež natural ryža, tá je výživovo hodnotnejšia.
- Cícer sa tiež nazýva rímsky hrach.
Zloženie | ryžový proteín 15%, cícerová múka 10%, ryžová múka 75% |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | fusilli |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
„Vyrábajú ich pre nás chalani z Brna, ktorí oproti konkurencii nemajú strojovo automatizovanú výrobu, produkt im tak musí prejsť cez ruky. Receptúru s nami konzultujú, takže sa nejedná o bežný masový produkt. Proteíny sú hydrolyzáty prírodného pôvodu, ktorý sa extrahuje priamo zo semienok alebo orechov. Nejedná sa o látku bez chuti a zápachu, naopak. Cestoviny majú vlastnú chuť i arómu, stačí ich doplniť kvalitným olejom, pestom alebo maslom. Vďaka obsahu proteínu a prirodzenému množstvu sacharidov sa naše cestoviny stávajú nutrične vyváženou večerou. Odporúčam držať sa tipov ohľadom dĺžky tepelnej úpravy. Avšak pozor, keďže nepoužívame žiadny vylepšovač, naše bezlepkové cestoviny sa dajú veľmi ľahko rozvariť."
Čo je to proteín?
Proteín, alebo tiež bielkovina sa nachádza v každom z nás. Je to základný stavebný materiál ľudského tela a tiež iných živočíchov. Bielkoviny tvoria napríklad svaly, kosti, zuby, nechty a tiež samotnú kožu. Avšak v priebehu života nám bunky v tele odumierajú, a sú nahradzované novými mladými bunkami. K stavbe nových buniek sa využívajú práve bielkoviny, a práve preto sú dôležité pre náš každodenný život. Každá bielkovina obsahuje esenciálne aminokyseliny, ktorých však v rastlinnom proteíne nájdeme spravidla menej ako v živočíšnom.
Použitie
- do 1 litra vriacej osolenej vody pridajte cestoviny (použite 1 l vody na 100 g cestovín)
- za občasného miešania varte cestoviny 8–10 minút
- potom sceďte, nechajte odkvapkať a servírujte
Tip
Vyskúšajte tiež čistý ryžový proteín pre ešte vyšší príjem bielkovín!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1431 kJ / 340 kcal |
Tuky | 0,8 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 62,8 g |
z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 20,8 g |
Soľ | 0,01 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.