Upozornenie: DOPRAVA ZADARMO už pri nákupe nad 40 €!

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Biela 20,8% čokoláda jemne mletá

Tajomný biely prášok, ktorý Ťa nedostane za mreže ale do neba! Som jemná, krásne sladká a nebesky voniam po vanilke. Ale pozor, pri kontakte s tekutinou sa mením na božskú horúcu čokoládu.

⚠ Zachráň surovinu a máš ju s 50% zľavou! DMT 10/21 (platí pre vybrané varianty)

  • pravá belgická čokoláda
  • na prípravu nápojov
  • jemne krémová chuť

Vyberte balenie

Vaša cena

13,57 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

nie je skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Biela 20,8% čokoláda jemne mletá

Informácie o produkte

Jemné čokoládové hoblinky v praktickom balení pre celú rodinu. Doprajte si kvalitnú krémovú horúcu bielu čokoládu u vás doma, alebo jemnými hoblinkami posypte cappuccino, kašu či koláč. V kreativite sa medze nekladú a skvelé budú všetky varianty!

Kakaové bôby sú dovážané až zo západnej Afriky priamo od tamojších farmárov, čím sa im pomáhajú zaisťovať lepšie pracovné aj životné podmienky. Bôby následne putujú do Belgicka, kde sú spracované v jednej z najznámejších tovární na čokoládu Callebaut. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Použitie

Do 200 mililitrov horúceho mlieka pridajte 1,5 až 2 odmerky čokoládového prášku a dôkladne premiešajte. Vznikne vám jemný horúci nápoj. Horúca čokoláda bude ešte lepšia s domácou šľahačkou, posypanou čokoládovými hoblinkami. Pre zaujímavú obmenu môžete pri príprave skúsiť pridať štipku chili, alebo lyžičku prášku z lyofilizovaných malín.

Čokoláda je určená primárne pre prípravu horúcich nápojov, avšak čarovať s ňou môžete aj pri pečení. Pridajte ju do krému, koláča alebo ju využite ako posýpku dezertu či teplej rannej kaše – jej sladká, plná chuť vás ohromí v akomkoľvek skupenstve.

TOP informácie o čokoláde

  1. Z každého zakúpeného balenia putuje časť tržby do nadácie Cocoa Horizons podporujúce udržateľné pestovanie kakaa.
  2. Šálka horúcej čokolády denne zaistí dostatočný prísun kakaových flavanoidov, ktoré napomáhajú elasticite ciev.
  3. Biela čokoláda musí obsahuje aspoň 20 % kakaového masla, aby mohla byť považovaná za čokoládu.
  4. V každej dóze je odmerka pre jednoduchšie dávkovanie a prípravu.
  5. Kilové balenie vám vystačí na 4–6 litrov nápoja.

Poznámka nákupcu

„Prečo kúpiť tubu s práškovou čokoládou? Príde Vám to rovnaké ako kakao? Čokoláda má krásne silnú chuť bez horkej alebo kyslej pachuti kakaa. Jemný prášok, ktorý narozdiel od kakaa nehrudkovatie, sa ľahko vmieša do tekutiny, či do cesta alebo kaše a produkt tak nadobudne plnú a výraznú chuť čokolády v priebehu sekundy. Kakaové bôby na výrobu tejto čokolády pochádzajú zo západoafrických štátov, kde sa pestujú v tzv. trvalo udržateľnom poľnohospodárstve. Toto hospodárenie umožňuje pestovať plodiny bez poškodenia pôdy a okolitej prírody, čoho si na každom takomto produkte cením.“

Tomáš Hofman

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o kakau

10 zaujímavostí o kakau

03.06.21 | 376× prečítané | 6 minut

Ako rastie kakao?

Ako rastie kakao?

25.05.21 | 294× prečítané | 5 minut

Základné špecifikácie
  • Zloženie cukr, sušené plnotučné mléko, kakaové máslo, emulgátor slunečnicový lecitin
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy mléka.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie kovová tuba
  • Úprava prášek
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Horúca čokoláda
  • Spracovanie Prášok
  • Chuť Sladká
  • Farba Biela
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2240 kJ / 535 kcal
  • Tuky 29,6 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 18 g
  • Sacharidy 60 g
  • z toho cukry 60 g
  • Vláknina 0 g
  • Bielkoviny 7,3 g
  • Soľ 0,26 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápnik 255,3 mg
  • Železo 0,29 mg
  • Horčík 23,7 mg
  • Draslík 372,5 mg
  • Sodík 103,8 mg
  • Vitamín C 0,545 mg
  • Fosfor 216,8 mg
  • Zinok 0,95 mg
  • Vitamín B6 0,086 mg

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Biela 20,8% čokoláda jemne mletá

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?