Biela 30% čokoláda Edelweiss

od €8,04 od €6,70 bez DPH

Zvoľte variant

Medzi moje kladné stránky patrí výrazná chuť, sladučká vôňa a príjemná textúra. Ale mám aj jednu negatívnu vlastnosť. A to, že Ti dlho nevydržím. Na tom máš však zásluhu hlavne Ty a Tvoj maškrtný jazýček. 

          • vhodná na maškrtenie i do pečenia
          • praktické kúsky, ktoré zbožňujú nielen cukrári
          • intenzívna sladká chuť s vanilkovo-krémovou arómou.

Detailné informácie

500g
Skladom
€8,04
€6,70 bez DPH
4kg
Skladom
€56,82
€47,35 bez DPH
12kg (3x4kg)
Skladom
€159,11
€132,59 bez DPH

Podrobný popis

Biela 30% čokoláda Edelweiss

Informácie a výživové hodnoty 

Bežné biele čokolády obsahujú približne 20 % kakaového masla a až 55 % cukru. Naša talianska čokoláda obsahuje až 30 % kakaového masla a 36 % cukru. Môžete ju len tak maškrtiť alebo ju využiť v kuchyni, ľahko sa rozpúšťa a je krásne jemná. Navyše je pripravená v praktických kúskoch pre rýchle použitie, čo ocenia nie len cukrári. Množstvo kakaového masla z nej robí všestrannú čokoládu, ktorú možno využiť na polevy, ganache, do krémov či sorbetov alebo ju môžete roztopiť v horúcom mlieku a vytvoriť tak neodolateľný nápoj pre dlhé zimné večery. Či už sa ju rozhodnete spracovať akokoľvek, určite vás nesklame.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Kúsky pre praktické využitie.
  2. Obsah kakaového masla je 30 %.
  3. Ideálna na výrobu karamelizovanej čokolády.
  4. Vanilkovo-krémová aróma.
  5. Stupne temperovania sú: topenie – 45–50 °C, tuhnutie – 26/27 °C, použitie – 28/29 °C.

 

Základná špecifikácia
Zloženie

30 % kakaové maslo, 36 % cukor, 25 % sušené mlieko, sušená srvátka, emulgátor: sójový lecitín, prírodná vanilková aróma

Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Taliansko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa získava kakao a kakaové bôby?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dvakrát ročne. Keď sú plody žlté alebo červené, sú pripravené na zber. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a arómu, alkalizujú sa (odkysľujú) aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť..

 

Tip

Zabaľte si čokoládu do produktívnej krabičky a môžete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2404 kJ / 577 kcal
Tuky 37,7 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 22,5 g
Sacharidy 51,1 g
z toho cukry 51,1 g
Vláknina 0,1 g
Bielkoviny 8,2 g
Soľ 0,25 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Temperovanie čokolády

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: