Biela 30% čokoláda Edelweiss

€8,41 €7,01 bez DPH

Zvoľte variant

Medzi moje kladné stránky patrí výrazná chuť, sladučká vôňa a príjemná textúra. Ale mám aj jednu negatívnu vlastnosť – dlho Ti nevydržím. Na tom má však zásluhu hlavne Tvoj maškrtný jazýček.

          • intenzívna sladká chuť s vanilkovou arómou
          • praktické kúsky, ktoré sa ľahko rozpúšťajú
          • vyrobená v Taliansku

Detailné informácie

500g
Skladom
€8,41
€7,01 bez DPH

Podrobný popis

Biela 30% čokoláda Edelweiss

Informácie a výživové hodnoty 

Biela ako zasnežené alpské svahy a intenzívne sladká. Presne taká je talianska biela čokoláda Edelweiss. Patrí medzi veľmi kvalitné čokolády s vysokým obsahom kakaového masla. Má ho konkrétne 30 % na rozdiel od štandardných dvadsiatich, takže je po rozpustení krásne tekutá. Vhodná je tak na polevy, krémy aj horúcu čokoládu. Tiež je v nej oveľa menej cukru – 36 %, čo je veľký rozdiel oproti bežným 55 %. V jej krémovo sladkej chuti sú dominantné tóny vanilky a ľahko ucítite tiež karamel. Dajte si kúsok do pusy, zatvorte oči a preneste sa do zasnežených talianskych hôr. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

profil_chitu

Použitie

Môžete ju len tak maškrtiť alebo využiť v kuchyni. Praktické čokoládové kúsky sa rýchlo a ľahko rozpúšťajú. Množstvo kakaového masla z nej robí všestrannú čokoládu, ktorú môžete využiť na polevy, ganache, do krémov či sorbetov, tvorbu čokoládových figúrok alebo ju môžete roztopiť v horúcom mlieku, a vytvoriť tak neodolateľný nápoj pre dlhé zimné večery.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie je 45 až 50 °C, schladenie 26 až 27 °C a použitie pri 28 až 29 °C.


5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Čokoláda sa vyrába v talianskej továrni na čokoládu ICAM s tradíciou už od roku 1946.
  2. Vyrába sa z vysoko kvalitného kakaového masla, ktoré si vyrába sám výrobca.
  3. Biela čokoláda je najlepšie rozpustná zo všetkých druhov čokolád.
  4. Obsahuje 30 % kakaového masla.
  5. Je bezlepková.

 

Základná špecifikácia
Zloženie

30 % kakaové maslo, 36 % cukor, 25 % sušené mlieko, sušená srvátka, emulgátor: sójový lecitín, prírodná vanilková aróma

Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Taliansko
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

čokoládaSK

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.


Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2404 kJ / 577 kcal
Tuky 37,7 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 22,5 g
Sacharidy 51,1 g
z toho cukry 51,1 g
Vláknina 0,1 g
Bielkoviny 8,2 g
Soľ 0,25 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápnik 291,6 mg
Draslík 350 mg
Sodík 114.1 mg

 

Temperovanie čokolády

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: