Biela 20,8% čokoláda jemne mletá

€29,36 –20 % €23,49 €19,58 bez DPH

Zvoľte variant

Tajomný biely prášok, ktorý Ťa nedostane za mreže ale do neba! Som jemná, krásne sladká a nebesky voniam po vanilke. Ale pozor, pri kontakte s tekutinou sa mením na božskú horúcu čokoládu. 

          • pravá belgická čokoláda
          • na prípravu nápojov
          • jemne krémová chuť

Dátum minimálnej trvanlivosti: 10/21

Detailné informácie

1kg
Skladom
€29,36
€23,49
€19,58 bez DPH

Podrobný popis

Biela 20,8% čokoláda jemne mletá

Informácie a výživové hodnoty 

Jemné čokoládové hoblinky v praktickom balení pre celú rodinu. Doprajte si kvalitnú krémovú horúcu bielu čokoládu u vás doma, alebo jemnými hoblinkami posypte cappuccino, kašu či koláč. V kreativite sa medze nekladú a skvelé budú všetky varianty!

Kakaové bôby sú dovážané až zo západnej Afriky priamo od tamojších farmárov, čím sa im pomáhajú zaisťovať lepšie pracovné aj životné podmienky. Bôby následne putujú do Belgicka, kde sú spracované v jednej z najznámejších tovární na čokoládu Callebaut. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

čokoládaSK

Použitie

Do 200 mililitrov horúceho mlieka pridajte 1,5 až 2 odmerky čokoládového prášku a dôkladne premiešajte. Vznikne vám jemný horúci nápoj. Horúca čokoláda bude ešte lepšia s domácou šľahačkou, posypanou čokoládovými hoblinkami. Pre zaujímavú obmenu môžete pri príprave skúsiť pridať štipku chili, alebo lyžičku prášku z lyofilizovaných malín.

Čokoláda je určená primárne pre prípravu horúcich nápojov, avšak čarovať s ňou môžete aj pri pečení. Pridajte ju do krému, koláča alebo ju využite ako posýpku dezertu či teplej rannej kaše – jej sladká, plná chuť vás ohromí v akomkoľvek skupenstve.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Z každého zakúpeného balenia putuje časť tržby do nadácie Cocoa Horizons podporujúce udržateľné pestovanie kakaa.
  2. Šálka horúcej čokolády denne zaistí dostatočný prísun kakaových flavanoidov, ktoré napomáhajú elasticite ciev.
  3. Biela čokoláda musí obsahuje aspoň 20 % kakaového masla, aby mohla byť považovaná za čokoládu.
  4. V každej dóze je odmerka pre jednoduchšie dávkovanie a prípravu.
  5. Kilové balenie vám vystačí na 4–6 litrov nápoja.

 

 

Základná špecifikácia
Zloženie 47,5 % cukor, 29 % sušené plnotučné mlieko, 22 % kakaové maslo, <1 % sójový lecitín
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Belgicko
Trvanlivosť 10/21
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie dóza
Veľkosť 1 kg
Úprava prášok
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 
Poznámka nákupcu

Prečo kúpiť tubu s práškovou čokoládou? Príde Vám to rovnaké ako kakao? Čokoláda má krásne silnú chuť bez horkej alebo kyslej pachuti kakaa. Jemný prášok, ktorý narozdiel od kakaa nehrudkovatie, sa ľahko vmieša do tekutiny, či do cesta alebo kaše a produkt tak nadobudne plnú a výraznú chuť čokolády v priebehu sekundy. Kakaové bôby na výrobu tejto čokolády pochádzajú zo západoafrických štátov, kde sa pestujú v tzv. trvalo udržateľnom poľnohospodárstve. Toto hospodárenie umožňuje pestovať plodiny bez poškodenia pôdy a okolitej prírody, čoho si na každom takomto produkte cením.

 

Ako sa kakaové bôby spracovávajú?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia aby bol obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do továrne na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a následne sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúženú čokoládovú arómu, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, akými sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda. 

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2240 kJ / 535 kcal
Tuky 29,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 17,9 g
Sacharidy 59,6 g
z toho cukry 59,5 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 7,3 g
Soľ 0,26 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 255,3 mg
Železo 0,29 mg
Horčík 23,7 mg
Fosfor 216,8 mg
Draslík 372,5 mg
Sodík 103,8 mg
Vitamín C 0,545 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: