Biela 29,5% čokoláda

€7,16 €5,97 bez DPH

Zvoľte variant

So mnou určite rozhýbeš všetky svoje chuťové poháriky! Hlavne si daj poriadny pozor, nech ma pred pečením nezješ úplne celú!

          • výrazne sladká, krémová chuť
          • vyrobená v Českej republike
          • 29 % kakaového masla

Detailné informácie

1kg
Skladom
€7,16
€5,97 bez DPH

Podrobný popis

Biela 29,5% čokoláda

Informácie a výživové hodnoty 

Bežné biele čokolády obsahujú približne 20 % kakaového masla, ale naša čokoláda obsahuje až 29 %. Vďaka tomu sa skvele rozpúšťa a je krásne jemná. Jej chuť je príjemne sladká a mliečna, farba smotanovo biela a každý kúsok vonia po vanilke.

Čokoláda sa vyrába v Dvoře Králové, v závode s tradíciou už od roku 1992. Počas výrobného procesu je kladený veľký dôraz najmä na kvalitu a udržateľnosť. Každý deň ochutnáva čokoládu desať odborníkov, aby sa docielilo toho najlepšieho produktu. Výsledkom je tak čokoláda plná intenzívnej chuti, s príjemnou vôňou a univerzálnym použitím. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

čokoládaSK 

Použitie a temperácia

Obsah tuku v čokoláde značí jej tekutosť. Tá sa môže pohybovať od vysokej po nízku a určuje aj následné využitie. Pri tejto čokoláde je tekutosť stredná, tým pádom sa hodí takmer na všetko od poliev, maslových krémov, čokoládových náplní či modelovanie až po zmrzlinu. Rovnako tak je skvelá na maškrtenie alebo rozpustená v horúcom mlieku.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie je 45 až 50 °C, schladenie 28 °C a použitia pri 30 až 30,5 °C.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Polyglycerolpolyricínoleát zaisťuje správnu tekutosť aj napriek nižšiemu obsah tuku; max. množstvo v čokoláde je 0,1 %.
  2. Výrobca tejto čokolády, vlastní certifikáty ako UTZ, IFS, BRC alebo KLASA.
  3. Obsah mliečnej sušiny je minimálne 14 % a celkový obsah tukov je 33 %.
  4. Čokoláda sa vyrába v Dvore Králové, v továrni s tradíciou od roku 1992.
  5. Jedná sa o najväčšiu továreň na čokoládu v Českej republike.

 

 

Základná špecifikácia
Zloženie cukor, 29 % kakaové maslo, 25 % sušené plnotučné mlieko, sušená srvátka, emulgátor: sójový lecitín, polyglycerolpolyricinoleát; vanilkový extrakt Bourbon Madagascar
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Česká republika
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 

Ako sa kakaové bôby spracovávajú?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia aby bol obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do továrne na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a následne sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúženú čokoládovú arómu, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, akými sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

 

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2319 kJ / 555 kcal
Tuky 33,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 20,6 g
Sacharidy 60,1 g
z toho cukry 60,1 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 4,2 g
Soľ 0,28 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 227 mg
Železo 0,27 mg
Horčík 21 mg
Fosfor 193 mg
Draslík 331 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
DK Avatar autora | 26.11.2020
Vynikajúca ako poleva, náplň do tartaletiek ???? vynikajúca na cakesicles ???? dezertom dodáva perfektnú vanilkovú chuť
5
B Avatar autora | 20.2.2020
Som momentálne na materskej dovolenke ale ak mám čas, tak rada pečiem torty. Veľmi dlho som hľadala tú správnu bielu čokoládu na tvorbu polevy. Väčšina čokolád sa totižto nedobre rozpúšťa a táto je po rozpustení v príjemnej roztierateľnej konzistencii. Zo Sveta Plodov som kúpila aj karamelovú čokoládu a tá je rovnako dobrá, ako táto biela. Občas si taktiež zobnem a potom neviem prestať. Taktiež veľmi chutí aj manželovi.