Brokolica lyofilizovaná (mrazom sušená)

€7,78 €6,48 bez DPH

Zvoľte variant

Zbavili nás vody, ale chuť nám nevzali! Chutíme ako čerstvé a taktiež nás nemusíš desiatky minút prevárať, aby sme zmäkli. Sme totiž príjemne chrumkavé a po pridaní vody sa zmeníme na mäkké brokoličky!

Detailné informácie

100g
Skladom
€7,78
€6,48 bez DPH

Podrobný popis

Brokolica lyofilizovaná (mrazom sušená)

Informácie a výživové hodnoty

Krásne zelená farba brokolice u väčšiny z nás evokuje niečo zdravé. Čo je aj pravda. Je plná vitamínov a minerálnych látok, ale taktiež obsahuje antioxidant sulforafan, ktorý je hlavne známy pre svoje proti rakovinotvorné látky. U nás nájdete brokolicu sušenú mrazom. Určite sa nemusíte báť, že sme lyofilizáciou brokolicu o vzácne vitamíny a antioxidanty ochudobnili. To určite nie. Lyofilizácia je totiž tak šetrná metóda, že jedine čo sa z brokolice odstráni, je jej voda. Naša brokolica pochádza z Česka, čo nás dosť teší, pretože sme našli kvalitnú surovinu na domácom trhu, a tak môžeme podporiť tuzemských pestovateľov.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. všetky živiny sú zachované bez žiadneho prídavku cukru a iných aditív
  2. pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje
  3. je plná vitamínov skupiny A, B, C, K
  4. obsahuje vysokú koncentráciu sulforafanu, čo je silný a účinný antioxidant a známy je pre svoje protirakovinotvorné účinky
  5. skladovanie je jednoduchšie ako u čerstvých, skladujú sa pri izbovej teplote

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% brokolica
Krajina pôvodu Česká republika
Trvanlivosť min. 3-18 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kusy brokolice
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu
 
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa brokolica suší mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstvá (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa brokolica varila pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bola skôr zapekanina, ako lyofilizovaná brokolica.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do teplej kuchyne
  • do šalátov
  • do zdravých zeleninových smoothies
  • do omáčiek, polievky

 

Tip

Brokolica nie je jediná, ktorá je u nás lyofilizované! Čo také lyofilizované ovocie alebo zelenina

 

Makroživiny
Výživové údaje na 100 g
Energia 1506 kJ / 355 kcal
Tuky 2,9 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,43 g
Sacharidy 59 g
z toho cukry 24 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 23 g
Soľ 0,12 g
Mikroživiny
Výživové údaje na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg
   

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: