Brusnice pravé lyofilizované (mrazom sušené)

€4,49 €3,74 bez DPH

Zvoľte variant

Nie som len tak obyčajná brusnica, som tá pravá, takže nie som žiadny slabý kus. Dúfam, že sa Ti moja kyselkavá chuť zapáči a zažijeme spolu veľa dobrodružstva!

          • 100% mrazom sušené ovocie
          • poctivá chuť brusníc bez pridaného cukru a aditív
          • šetrné sušenie, ktoré zachová živiny a farbu

Detailné informácie

20g
Vypredané
€4,49
€3,74 bez DPH

Podrobný popis

Brusnice pravé lyofilizované (mrazom sušené)

Informácie a výživové hodnoty

Brusnice majú nespočetné množstvo benefitov a určite by nemali chýbať v našom jedálničku. Sú bohaté na antioxidanty, najmä mangán a vitamín C. Často nám pomáhajú pri ochorení močových ciest, ale obľúbené sú najmä vďaka ich výraznej kyslej chuti. Ich využitie je veľmi všestranné, či ich pridáte do šalátu, urobíte z nich omáčku, marmeládu alebo nimi len ozdobíte tortu, rozhodne neurobíte krok vedľa.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. umožňuj regulovať hladinu glukózy v krvi
  2. prípadným pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje
  3. červenú farbu získali vďaka antokyanom, ktoré majú protizápalové účinky
  4. pred zmrazením starostlivo dozreté
  5. skladujú sa do 15 ° C s nulovou vlhkosťou vzduchu

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% brusnice
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 20 g
Úprava celé brusnice
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do smoothies, ovsených kaší
  • skvelé do omáčok
  • príprava a zdobenie dezertov
  • do limonád a drinkov

 

Tip

Zabaľte si brusnice do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia 275 kJ / 1150 kcal
Tuky 4,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 48 g
z toho cukry 47 g
Vláknina 22,3 g
Bielkoviny 22 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: