Černice lyofilizované (mrazom sušené) lesné WILD
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Černice lyofilizované (mrazom sušené) lesné WILD
Informácie a výživové hodnoty
Černice nadupané vitamínom C osviežia každý z vašich pokrmov. Vďaka výraznej farbe ich môžete použiť ako prírodné farbivo, alebo využiť ich kyslosti a pridať ich do sladkého dezertu, ktorému dodá štipku jedinečnosti. Ide o menšie, lesné černice, a čo nemajú do veľkosti, to dohnali na chuti. Príjemná kyslosť a chrumkavá konzistencia vás isto dostane!
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Podporujú myslenie.
- Prípadným pridaním vody sa z časti rehydratujú.
- Majú detoxikačný účinok.
- Pred zmrazením starostlivo dozreté.
- Sú zdrojom takmer rovnakých nutričných hodnôt, ako získavame z čerstvých plodov.
Zloženie | 100% černice |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Litva |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | dóza s viečkom |
Typ sušenia | sušenie mrazom |
Veľkosť | 33 g |
Úprava | celé černice |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite."
Ako sa suroviny sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.
Tip
Zabaľte si černice do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 287 kJ / 1200 kcal |
Tuky | 6,3 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 39,6 g |
z toho cukry | 39,6 g |
Vláknina | 20 g |
Bielkoviny | 7,6 g |
Soľ | 0,04 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.