Černice lyofilizované (mrazom sušené) JUMBO
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Černice lyofilizované (mrazom sušené) JUMBO
Informácie a výživové hodnoty
Sú trochu menej známe, ako ich najbližšia príbuzná malina, čo je trochu na škodu, keďže sú chuťou omnoho výraznejšie a majú mnohonásobne väčší obsah vitamínu C. Keďže černice patria medzi sezónne ovocie a vo zvyku majú rýchle kazenie, tak sme sa rozhodli ich pre vás lyofilizovať. Vďaka šetrnej metóde sušenia, ovocie nestráca na svojich vlastnostiach a chuti, akurát sa z nich vyparí všetka voda. Takéto ovocie sa môže kľudne skladovať pri pokojovej teplote, bez prístupu kyslíka, vlhkosti a priameho slnečného žiarenia. Naše JUMBO černice si nechávame dovážať z neďalekého Nemecka, ktoré nám chuťou, veľkosťou a kvalitou vyhovujú najviac. Taktiež je ovocie bez prídavku cukru a iných aditív a je pestované bez fytohormónov, pesticídov či herbicídov. Ide o takzvanú špeciálnu JUMBO odrodu, ktorá je špecifická svojou veľkosťou.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Pôvodné živiny a vitamíny zostávajú nepoškodené.
- Ide o najväčšiu možnú veľkosť, tzv. JUMBO.
- Bohaté na vitamíny C, B a taktiež na antioxidanty.
- Zdroj vápniku, horčíku, draslíku a železa.
- Sú bez prídavku cukru, fytohormónov a iných aditív.
Zloženie | 100% černice JUMBO |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Nemecko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | celé bobule |
Obchodná trieda | prémiová kvalita |
Odroda | nešpecifikované |
"Už dlhšiu dobu sa snažím nájsť tú najlepšiu ostružinu – super sladkú, veľkú, chrumkavú, bez výrazných semienok. Toto je zatiaľ tá najlepšia, na ktorú som za tie roky narazil. Sú pestované na plantáži, ručne zbierané a sušené v Nemecku. Keďže je produkcia značne obmedzená, máme surovinu kontrahovanú (rezervovanú na celý rok). Avšak ja stále neprestávam hľadať sladší a voňavejší plod a verím, že ho raz nájdem!"
Ako sa černice sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v týchto kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa černice varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako bobule černíc.
Tip
Ak máte chuť si pridať černice do smoothies, alebo zmrzliny, nechali sme ich pre vás pomlieť spolu s iným lyofilizovaným ovocím na prášok!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1383 kJ / 330 kcal |
Tuky | 2,6 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 56,7 g |
z toho cukry | 40,2 g |
Vláknina | 29,5 g |
Bielkoviny | 5,1 g |
Soľ | <0,03 g |
Výživové hodnoty | na 100g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.