Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0894

Černice lyofilizované prášok

Pozor, priprav sa, prichádza na scénu Tvoj nový najobľúbenejší prášok! Len počkaj, až ma ochutnáš a uvidíš moju temnú farbu v celej svojej kráse, budem Ťa mať v hrsti. Som skrátka všetko, o čom si vždy sníval!

  • 100% drvené mrazom sušené ovocie bez aditív
  • kyselkavá chuť a výrazná tmavo červená farba
  • v celku nás majú tiež, pozri!

Vyberte balenie

Vaša cena

9,33 €

Tovar môžete mať už 1. 2.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

175 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 € 1. 2.
Zásielkovňa 3,50 € 1. 2.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 € 1. 2.
PPL - Slovensko 5,00 € 1. 2.

Černice lyofilizované prášok

Informácie o produkte

Sladkokyslé černice z rôznych kútov Balkánskeho polostrova sme usušili mrazom, aby nestratili na svojej chuti, farbe ani živinách. Lyofilizované ovocie stále chutí ako čerstvé a vydrží oveľa dlhšie. Rozdrvené na prach potom slúži ako prírodné farbivo, ktoré nielenže jedlo zafarbí, ale tiež pridá chuť černíc ako zo záhradky – príjemne sladkých s poriadne kyslým koncom.

TOP informácie o černicovom prášku

  1. Prášok môžete využiť ako prírodné farbivo.
  2. Černice obsahujú veľké množstvo flavonoidov, ktoré zapríčiňujú ich tmavú farbu.
  3. Černice si sušením zachovali všetky vitamíny a minerály.
  4. Prášok je nutné uzatvárať vo vzduchotesnej nádobe alebo sáčku.

Poznámka nákupcu

„Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu ako rovnako veľké balenie mrazom sušených plodov. Ako to? Pretože sme 100 gramov ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadna aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry ani prímesi naviac – len 100 gramov čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi.

Nie vždy si môžete jogurt obohatiť čerstvým ovocím alebo ochutiť krém do torty tak, aby vám kvôli ovocnej zložke nezmenil textúru a konzistenciu. Do jogurtu, do torty, do bábovky, do kaše, do smoothie alebo ako dekoráciu jedál. Prášky farbia podľa druhu ovocia a sily ich prírodného pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytočných konzervantov. A na rozdiel od ovocných štiav a pyré sa nekazia.“

Ako sa černice sušia mrazom?

Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách –55 až –100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný. Po lyofilizácii sa černice melú na jemný prášok.

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie ostružiny lyofilizované prášek
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Krajina pôvodu Srbsko/Ukrajina/Chile/Bulharsko/Bosna a Hercegovina/Polsko/Litva/Kosovo
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava prášek
  • Typ sušenia mrazem ve vakuu
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1519 kJ / 363 kcal
  • Tuky 4,1 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g
  • Sacharidy 81,1 g
  • z toho cukry 41,1 g
  • Vláknina 44,7 g
  • Bielkoviny 11,7 g
  • Soľ 0,211 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Černice lyofilizované prášok

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?