Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 7910× prečítané
Novinka! Nakopnite svoje zdravie prírodnými vitamínovými gumíkmi. Teraz s DOPRAVOU ZADARMO.
Prášok pre každú srandu, to som ja, krvavý pomaranč zo Stredozemia. Ohromí ťa farba a chuť ešte viac! Priprav sa na horko-sladkú jazdu, so mnou sa nudiť určite nebudeš!
Červené pomaranče, označované tiež ako krvavé, sa od tých oranžových líšia okrem výraznej farby tiež chuťou – sú viac šťavnaté, najprv jemne horkasté ako grep, potom až malinovo sladké. Výrazná farba pomaranča je zapríčinená prítomnosťou antokyanov, ktoré väčšinou obsahuje červené ovocie; vďaka tomu je pomaranč možné využiť nielen ako zdroj jedinečnej chuti, ale aj ako prírodné farbivo. Náš pomarančový prášok je vyrobený lyofilizováním celých plodov a ich následným rozdrvením, čo spôsobilo, že si zachoval všetky vitamíny, živiny a najmä farbu. Stačí trocha prášku a razom sa každý obyčajný dezert alebo nápoj premení v niečo úplne jedinečné.
„Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu ako rovnako veľké balenie mrazom sušených plodov. Ako to? Pretože sme 100 gramov ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadne aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry ani prímesi naviac – len 100 gramov čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi.
Nie vždy si môžete jogurt obohatiť čerstvým ovocím alebo ochutiť krém do torty tak, aby vám kvôli ovocnej zložke nezmenil textúru a konzistenciu. Do jogurtu, do torty, do bábovky, do kaše, do smoothie alebo ako dekoráciu jedál. Prášky farbia podľa druhu ovocia a sily ich prírodného pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytočných konzervantov a na rozdiel od ovocných štiav a pyré sa nekazia.“
Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazai pri teplotách –55 až –100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný. Po lyofilizácii sa pomaranče melú na jemný prášok.
Valentínske čokorecepty: Ako vykúzliť čokoládovo sladký valentínsky darček?
02.02.22 | 2121× prečítané
Prečo sme do balenia s ovocnými práškami pridali silikagel?
22.12.21 | 2121× prečítané | 5 minút
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Červený pomaranč lyofilizovaný prášok