Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Červený pomaranč lyofilizovaný prášok

Prášok pre každú srandu, to som ja, krvavý pomaranč zo Stredozemia. Ohromí ťa farba a chuť ešte viac! Priprav sa na horko-sladkú jazdu, so mnou sa nudiť určite nebudeš!

  • 100% mrazom sušené ovocie bez aditív
  • ľahko kyslastá chuť
  • extra jemný prášok

Vyberte balenie

Vaša cena

7,98 €

Tovar môžete mať už 3. 12.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

193 ks skladom

.PPL - ParcelShop Slovensko 4,96 € 6. 12.
Zásielkovňa 3,50 € 3. 12.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 4,96 € 6. 12.
PPL - Slovensko 4,96 € 6. 12.

Červený pomaranč lyofilizovaný prášok

Informácie o produkte

Červené pomaranče, označované tiež ako krvavé, sa od tých oranžových líšia okrem výraznej farby tiež chuťou – sú viac šťavnaté, najprv jemne horkasté ako grep, potom až malinovo sladké. Výrazná farba pomaranča je zapríčinená prítomnosťou antokyanov, ktoré väčšinou obsahuje červené ovocie; vďaka tomu je pomaranč možné využiť nielen ako zdroj jedinečnej chuti, ale aj ako prírodné farbivo. Náš pomarančový prášok je vyrobený lyofilizováním celých plodov a ich následným rozdrvením, čo spôsobilo, že si zachoval všetky vitamíny, živiny a najmä farbu. Stačí trocha prášku a razom sa každý obyčajný dezert alebo nápoj premení v niečo úplne jedinečné.

TOP informácie o pomarančovom prášku

  1. Prášok je vyrobený z celých pomarančov vrátane kôry.
  2. Červenú farbu pomaranča spôsobujú antokyány.
  3. Pomaranč bol vypestovaný v programe ekologického poľnohospodárstva.
  4. Sezóna červených pomarančov je na jeseň až v zime, pestujú sa prevažne v Stredomorí.
  5. Pomarančovník je až 10 metrov vysoký strom; voľne stojaca rastlina vyprodukuje až tisíce pomarančov za rok.
  6. Červený pomaranč obsahuje veľké množstvo vitamínu C.
  7. Červené pomaranče dozrievajú v zimnom období, vyhovujú im veľké teplotné rozdiely medzi dňom a nocou.

Poznámka nákupcu

„Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu ako rovnako veľké balenie mrazom sušených plodov. Ako to? Pretože sme 100 gramov ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadne aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry ani prímesi naviac – len 100 gramov čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi.

Nie vždy si môžete jogurt obohatiť čerstvým ovocím alebo ochutiť krém do torty tak, aby vám kvôli ovocnej zložke nezmenil textúru a konzistenciu. Do jogurtu, do torty, do bábovky, do kaše, do smoothie alebo ako dekoráciu jedál. Prášky farbia podľa druhu ovocia a sily ich prírodného pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytočných konzervantov a na rozdiel od ovocných štiav a pyré sa nekazia.“

Ako sa červený pomaranč suší mrazom?

Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazai pri teplotách –55 až –100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný. Po lyofilizácii sa pomaranče melú na jemný prášok.

Zaujímavosti a recepty

Lyofilizácia

Lyofilizácia

15.12.20 | 1628× prečítané | 4 minúty

Ako posilniť imunitu?

Ako posilniť imunitu?

27.10.20 | 459× prečítané | 4 minúty

Základné špecifikácie
  • Zloženie Červený pomeranč lyofilizovaný prášek. Obsahuje vysoušecí sáček, nekonzumujte.
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Krajina pôvodu Španělsko/Itálie/Urugay/Jižní Afrika
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava prášek
  • Typ sušenia mrazem ve vakuu
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1490 kJ / 356 kcal
  • Tuky 1,7 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g
  • Sacharidy 87,6 g
  • Vláknina 25,4 g
  • Bielkoviny 7,3 g
  • Soľ 0,028 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Červený pomaranč lyofilizovaný prášok

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?