Cesnak lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Cesnak lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok
Informácie a výživové hodnoty
Cesnak, ktorý už nemusíte lúpať a vymačkávať? Áno prosím! Náš cesnak pochádza práve z Česka a tak sme radi, že môžeme podporiť ich domácu výrobu. Cesnak je mrazom sušený a následne rozdrvený, čo mu na jeho schopnosti páliť – vypáliť neuberá. Nutrične, chuťou a vôňou sa od čerstvého cesnaku nelíši, akurát je zbavený všetkej vody. Vďaka lyofilizovaniu sa tak prášok rýchlo nepokazí a taktiež sa jednoduchšie skladuje. Keďže ide o český produkt, tak od pestovania až po sušenie si kvalitu môžeme osobne skontrolovať. Cesnak je bez pridaného cukru, či iných aditív, taktiež na jeho pestovanie neboli použité žiadne fytohormóny, pesticídy či herbicídy.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
- Pestované bez fytohormónov, pesticídov a iných chemických látok.
- Prirodzene nachádzajúci sa alicín má významné zdravotné účinky a je zodpovedný za štipľavú chuť.
- Alicín pôsobí antioxidačne, protizápalovo a taktiež znižuje krvný tlak.
- Okrem iného je cesnak bohatý na vitamíny a minerálne látky, ako sú mangán a selén.
Zloženie | 100% cesnak |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | prášok |
Obchodná trieda | prémiová kvalita |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

Ako sa cesnak suší mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa cesnak varil pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako lyofilizované plátky cesnaku. Následne je cesnak rozdrvený na prášok.
Tip
Ak máte chuť si na cesnaku pochrúmať, máme ho aj na plátky!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 532kJ / 127 kcal |
Tuky | 0,27 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 25 g |
z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 2 g |
Bielkoviny | 6 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 181 mg |
Fosfor | 153 mg |
Draslík | 401 mg |
Sodík | 17 mg |
Horčík | 25 mg |
Selén | 14,2 µg |
Vitamín C | 31,2 mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.