Cesnak lyofilizovaný prášok

€12,73 –50 %
Cesnak-lyofilizovany-mrazom-suseny-prasok
€12,73 –50 % €6,36 €5,30 bez DPH

Zvoľte variant

Najprv ma nakrájali, usušili mrazom a nakoniec rozdrvili na prach! Chutím, voniam a štípem rovnako, ako čerstvá verzia! Neviem sa dočkať, ako so mnou ochutíš každú omáčku a polievku, ktorú uvaríš!

          • majú ma aj v plátkoch, pozeraj!
          • RAW = surovina bola spracovaná do teploty 42 °C, živá strava
          • ľahko sa skladuje (izbová teplota, v suchu, bez prístupu kyslíka)

Dátum minimálnej trvanlivosti: 7/21

Detailné informácie

100g
Skladom
€12,73
€6,36
€5,30 bez DPH

Podrobný popis

Cesnak lyofilizovaný prášok

Informácie a výživové hodnoty

Cesnak, ktorý už nemusíte lúpať a vytláčať? Áno, prosím! Náš cesnak pochádza z Česka, a tak sme veľmi radi, že môžeme podporiť domácu výrobu. Cesnak je mrazom sušený a následne rozdrvený, čo mu na jeho schopnosti štípať –⁠ vypáliť neuberá. Nutrične, chuťou a vôňou sa od čerstvého cesnaku nelíši, akurát je zbavený všetkej vody. Vďaka lyofilizácii sa tak prášok rýchlo nepokazí a tiež sa ľahšie skladuje. Keďže ide o domáci produkt, od pestovania až po sušenie si kvalitu môžeme osobne skontrolovať. Cesnak je bez pridaného cukru či iných aditív, na jeho pestovanie neboli použité žiadne fytohormóny, pesticídy či herbicídy.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
  2. Pestované bez fytohormónov, pesticídov a iných chemických látok.
  3. Prirodzene nachádzajúci sa alicín má významné zdravotné účinky a je zodpovedný za štipľavú chuť.
  4. Alicín pôsobí antioxidačne, protizápalovo a taktiež znižuje krvný tlak.
  5. Okrem iného je cesnak bohatý na vitamíny a minerálne látky, ako sú mangán a selén.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% cesnak
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a ďalších orechov, sezamu, lepku, mlieka a SO2.
Krajina pôvodu Česká republika
Trvanlivosť 7/21
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť nešpecifikované
Úprava prášok
Obchodná trieda prémiová kvalita
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžeme mať celý rok v rovnakej kvalite.“

 

Ako sa cesnak suší mrazom?

Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom, je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazí pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný. Následne je cesnak rozdrvený na prášok.

repny_krem_sk

Tip

Ak máte chuť si na cesnaku pochrúmať, máme ho aj vo forme plátkov!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 532kJ / 127 kcal
Tuky 0,27 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 25 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 2 g
Bielkoviny 6 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 181 mg
Fosfor 153 mg
Draslík 401 mg
Sodík 17 mg
Horčík 25 mg
Selén 14,2 µg
Vitamín C 31,2 mg

 

Dodatočné parametre

Kategória: Zelenina lyofilizovaná (mrazom sušená)
Surovina: Česnek

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: