Cesnak lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok

€8,27 €6,89 bez DPH

Zvoľte variant

Najprv ma nakrájali, usušili mrazom a nakoniec rozdrvili na prach! Chutím, voniam a pálim rovnako, ako čerstvá verzia! Neviem sa dočkať, ako so mnou ochutíš každú omáčku a polievku, ktorú uvaríš!

Detailné informácie

100g
Skladom
€8,27
€6,89 bez DPH

Podrobný popis

Cesnak lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok

Informácie a výživové hodnoty

Cesnak, ktorý už nemusíte lúpať a vymačkávať? Áno prosím! Náš cesnak pochádza práve z Česka a tak sme radi, že môžeme podporiť domácu výrobu. Cesnak je mrazom sušený a následne rozdrvený, čo mu na jeho schopnosti páliť - vypáliť neuberá. Nutrične, chuťou a vôňou sa od čerstvého cesnaku nelíši, akurát je zbavený všetkej vody. Vďaka lyofilizovaniu sa tak prášok rýchlo nepokazí a taktiež sa jednoduchšie skladuje. Keďže ide o domáci produkt, tak od pestovania až po sušenie si kvalitu môžeme osobne skontrolovať. Cesnak je bez pridaného cukru, či iných aditív, taktiež na jeho pestovanie neboli použité žiadne fytohormóny, pesticídy či herbicídy.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované
  2. pestované bez fytohormónov, pesticídov a iných chemických látok
  3. prirodzene nachádzajúci alicín má významné zdravotné účinky ale taktiež je zodpovedný za štipľavú chuť
  4. alicín pôsobí antioxidačne, protizápalovo a taktiež znižuje krvný tlak
  5. okrem iného je cesnak bohatý na vitamíny a minerálne látky ako sú mangán a selén

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% cesnak
Krajina pôvodu Česká republika
Trvanlivosť min. 3-18 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť nešpecifikované
Úprava prášok
Obchodná trieda prémiová kvalita
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa cesnak suší mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa cesnak varil pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr zapekanina, ako lyofilizované plátky cesnaku. Následne je cesnak rozdrvený na prášok.

 

Použitie

  • na ochutenie mäsa
  • do omáčiek
  • do polievok
  • do dresingov
  • všeobecne ako korenie

 

Tip

Ak máte chuť si na cesnaku pochrumať, máme ho aj v celej forme!

 

Makroživiny
Výživové údaje na 100 g
Energia 532kJ / 127 kcal
Tuky 0,27 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 25 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 2 g
Bielkoviny 6 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové údaje na 100 g
Vápnik 181 mg
Fosfor 153 mg
Draslík 401 mg
Sodík 17 mg
Horčík 25 mg
Selén 14,2 µg
Vitamín C 31,2 mg
   

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: