Cesnakový extrakt
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Cesnakový extrakt
Informácie a výživové hodnoty
Extrakt je rovnako silný, ako by ste použili surový cesnak, pretože účinná látka (alicin) sa počas prípravy extraktu nezničí. Alicin je zodpovedný za štipľavú cesnakovú chuť a nájdeme ho tiež v cibuli. Je známy predovšetkým pre svoje antibakteriálne vlastnosti. Aby vyniklo výrazné aróma a boli zachované všetky látky, je potrebné pridávať pár kvapiek extraktu až na konci prípravy pokrmu. Extrakt pred použitím pretrepte.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Tri kvapky sa rovnajú jednému strúčika cesnaku.
- Česi spotrebujú ročne sedem až osem tisíc ton cesnaku.
- Pôvodne pochádza z Mongolska, odtiaľ sa rozšíril do celého sveta.
- Výroba extraktov prebieha v Indii, kde firma Holy Lama poskytuje prácu znevýhodneným ženám.
- Ocenenie World Food Innovation Awards 2015 za najlepšiu novú ingredienciu.
Zloženie | Emulgátor - polysorbát 80, extrakt z cesnaku (15%) |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Veľká Británia |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | fľaštička s kvapkadlom |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | extrakt |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"O extrakty som sa začal zaujímať v súvislosti s ekologicky vhodnejšími a efektívnejšími produktmi. Je oveľa výhodnejšie podporiť arómu torty, kávy, drinku alebo čohokoľvek ďalšieho pár kvapkami prírodného extraktu s výraznou arómou, než surovinou, ktorá tak silnou arómou nedisponuje a môže nepríjemne ovplyvniť konzistenciu výrobku, napr. obsah vody v ovocí. Pridáme pár kvapiek extraktu a je to! Práve preto som sa rozhodol šetriť suroviny, čas i prírodu a pokiaľ nám ide o ochutenie vlastných výrobkov, kde nám záleží na štruktúre, konzistencii a samozrejme chuti a vôni, je ekologickejšie, praktickejšie a rýchlejšie riešenie - prírodný extrakt."
Ako sa extrakty vyrábajú?
Vyrábajú sa pomocou separačnej metódy, ktorá sa nazýva extrakcia alebo vylúhovanie. Princípom tejto metódy je oddeliť vonné látky pomocou rozpúšťadla, najčastejšie sa používa klasický alkohol - etanol. Takéto rozpúšťadlo má vlastnosť nadviazať na seba silice (éterické oleje) a oddeliť ich od zvyšných nepotrebných látok. V extraktoch Spice Drops sa ale namiesto etanolu používa polysorbát 80, ktorý je vyrobený z prírodného sorbitolu a kyseliny olejovej, je všestranný, vysoko účinný a úplne netoxický, nemutagénny a nekarcinogenny.
Tip
Pripravte si zaujímavú omáčku s cesnakovým extraktom a k tomu naše cestoviny z cvrčkov!
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.