Cestoviny z cvrčkov
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Cestoviny z cvrčkov
Informácie a výživové hodnoty
Pre fajnšmekrov máme v ponuke cestoviny z cvrčej múky, ktoré sú zdrojom vysoko kvalitných bielkovín. Obsahujú celozrnnú krupicu z tvrdej pšenice. Nájdete v nich tiež spomínanú cvrčiu múku, ktorá Vášmu telu dodá dávku proteínu, vlákniny a minerálov. A ďalej nič. Tieto cestoviny zaručene preveria Vašu odvahu, a tiež spestria Váš jedálniček. Nebojte sa však príliš výraznej chute, tá je takmer bez rozdielu s klasickými cestovinami. Postup prípravy spracovania cestovín nájdete nižšie.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Vyrobené z naozajstných pomletých cvrčkov.
- Hodnota proteínu sa rovná hodnote, ktoré nájdete v hovädzom mäse.
- Cvrčky na rozdiel od spracovaného mäsa z fariem neobsahujú antibiotiká.
- Produkcia cvrčej múky je ekologická.
- Proteín sa inak nazýva bielkovina.
Zloženie | celozrnná krupica z tvrdej pšenice, múka z cvrčka domáceho 10% (Acheta domestica), pitná voda |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | fusilli |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
“Vyrábajú ich pre nás chalani z Brna, ktorí oproti konkurencii nemajú strojovo automatizovanú výrobu, produkt im tak musí prejsť cez ruky. Receptúru s nami konzultujú, takže sa nejedná o bežný masový produkt. Väčšinu surovín na výrobu cestovín zháňajú po moravských pastvinách - napríklad semolina pochádza z moravského Šternberku. Proteíny sú hydrolyzáty prírodného pôvodu, ktorý sa extrahuje priamo zo semienok alebo orechov. Nejedná sa o látku bez chuti a zápachu, naopak. Cestoviny majú vlastnú chuť i arómu, stačí ich doplniť kvalitným olejom, pestom alebo maslom. Vďaka obsahu proteínu a prirodzenému množstvu sacharidov sa naše cestoviny stávajú nutrične vyváženú večerou. Odporúčam držať sa tipov ohľadom dĺžky tepelnej úpravy. Avšak pozor, keďže nepoužívame žiadny vylepšovač, naše cestoviny sa dajú veľmi ľahko rozvariť."
Čo je to proteín?
Proteín, alebo tiež bielkovina sa nachádza v každom z nás. Je to základný stavebný materiál ľudského tela a tiež iných živočíchov. Tvoria napríklad svaly, kosti, zuby, nechty a tiež samotnú kožu. Avšak v priebehu života nám bunky v tele odumierajú, a sú nahradzované novými mladými bunkami. K stavbe nových buniek sa využívajú práve bielkoviny, a práve preto sú dôležité pre náš každodenný život. Každá bielkovina obsahuje esenciálne aminokyseliny, ktorých však v rastlinnom proteíne nájdeme spravidla menej ako v živočíšnom.
Príprava cestovín
- do 1 litra vriacej osolenej vody pridajte cestoviny (použite 1 l vody na 100 g cestovín)
- za občasného miešania varte cestoviny 8-10 minút
- potom sceďte, nechajte odkvapkať a servírujte
Tip
Vyskúšajte tiež čistý tekvicový proteín pre ešte vyšší príjem bielkovín!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1558 kJ / 371 kcal |
Tuky | 3 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,1 g |
Sacharidy | 66 g |
z toho cukry | 2,7 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 19 g |
Soľ | 0,8 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.