Chaga sušená BIO prášok

€19,13 €15,94 bez DPH

Zvoľte variantu

Že ste ešte nikdy nepočuli o čage? Nezúfajte, nie som taká celebrita, aká by som pokojne byť mohla! Mám krásne hrdzavú farbu, a preto som na Slovensku známa ako ryšavec. Navyše som nadrvená na prášok!

          • intenzívna chuť
          • bez pridaných látok, konzervantov
          • najvyššia kvalita

Detailné informácie

100g
Skladom
€19,13
€15,94 bez DPH

Podrobný popis

Chaga sušená BIO prášok

Informácie a výživové hodnoty

Usušená plodnica huby sa rozomelie na veľmi jemný prášok špeciálnou metódou shellbroken, pri ktorej dôjde k narušeniu chitinového obalu bunky a uvoľneniu účinných látok. Čaga je huba napadajúca kôry stromov, ktorá sa vyskytuje prevažne v chladnejšom tmavšom prostredí, napríklad na Sibíri či v štátoch severnej Európy. Čaga na prvý pohľad pripomína spálené drevo, je čierna, tvrdá a popraskaná. Vo vnútri má však krásne žltohnedé až hrdzavé sfarbenie. Kedysi ju ľudia popíjali vo forme čaju a vďaka nej verili v dlhovekosť, pomáha tiež upokojiť tráviaci trakt. Dávkovanie: 1-3 g denne s minimálnym polhodinovým odstupom od jedla, rozmiešať v cca 1 dcl vody a vypiť (1 zarovnaná kávová lyžička = 2 g prášku). Odporúčame užívať vždy 5 dní v týždni a 2 dni vynechať, užívajte na lačno (minimálne 30 minút pred jedlom či 60 minút po jedle). Čaga by sa nemala užívať neskoro večer, aby nenarušovala spánok a nie je vhodná pre deti do 3 rokov, pre tehotné a dojčiace.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. obsahuje sušené a drvené celé plodnice
  2. má vysoký obsah betaglukánov
  3. je testovaná v nemeckej nezávislej laboratórii Agrolab
  4. je zdrojom minerálov, stopových prvkov i vitamínov
  5. oproti extraktu má táto forma jemnejšie pôsobenie 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% chaga
Krajina pôvodu ČR
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie papierová krabička
Veľkosť nešpecifikované
Úprava prášok
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, sušené suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Prečo práve huby?

Nie nadarmo sa hovorí, že huby sú darom prírody, sú totiž plné prospešných látok pre naše telo. Sú cenným zdrojom bielkovín a vlákniny a naopak majú nízky obsah sacharidov a tuku. Predstavujú tak ideálnu diétnu potravinu. Medzi najvýznamnejšie polysacharidy patria glukány, ktoré posilňujú imunitný systém a pôsobia antimikrobiálne a protizápalovo. Taktiež obsahujú chitín, ktorý je pre naše telo nerozpustiteľný polysacharid. Ten prejde telom neporušene, čo na jednu stranu telo zaťažuje, ale na druhej strane postupne zlepšuje trávenie a celkovú peristaltiku čriev. Z mikroživín sú huby bohaté na vitamíny skupiny A, B (B1, B2, B3, B9) C, D, E a K a z minerálnych látok najmä na sodík, draslík, mangán, vápnik, fosfor a síru.

 

Použitie

  • do polievok 
  • na ochutenie mäsa
  • do omáčok
  • do šalátov
  • všeobecne ako korenie

 

Tip

Máte chuť si svoj pokrm jemne okoreniť? Vyskúšajte aj zmes húb pomletých na prášok

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia  kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Horčík  mg
Selén  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: