Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
29.08.24 | 35299× prečítané
🍓 Chrumkajte s nami ovocie sušené mrazom 👉 20 % zľava s kódom: CHRUMKNITO20 🍍
Nemáš poruke chladničku? Nevadí! Mňa si so sebou môžeš zobrať aj na tropickú dovolenku! Nevadí mi teplo ani chlad, prispôsobím sa každej situácii! Som ideálny praktický olovrant a chrumkavé spestrenie každého jedla!
Alternatívne produkty z kategórie Varenie a pečenie:
Čedar patrí medzi najobľúbenejšie syry nielen na Slovensku. Prvýkrát uzrel svetlo sveta vo Veľkej Británii, odkiaľ sa vďaka svojej jedinečnej chuti rýchlo rozšíril do ďalších krajín. Je typicky vyrábaný z kravského mlieka, hladký, tvrdší, nedrobivý a tiež pomerne dlho zrejúci – približne 6–18 mesiacov. Náš čedar je ale predsa len niečím jedinečný, a to štruktúrou. Náš čedar chrumká! Po dozretí prešiel procesom lyofilizácie, čo ho zbavilo vody, ale jeho chuť zostala stále rovnako skvelá. Môžete ho vziať so sebou na cesty, pridať do šalátov, ale aj ďalších jedál. Vďaka tejto úprave má podstatne dlhšiu trvanlivosť a vydrží vám aj mimo chladničku v skvelej kondícii.
„Prečo som sa rozhodol zaradiť tak netradičnú surovinu? Čerstvý syr nevydrží zmeny teplôt a veľmi rád sa kazí. Lyofilizácia z neho urobí trvanlivejšiu surovinu, ktorú si môžete vziať aj na túru a pridať si ho na večeru pod širákom. Je tak dostupný kedykoľvek a kdekoľvek! Tučné suroviny sa sušia mrazením pomerne zle. Tuk sa nedá úplne vysušiť a pri zlom spracovaní môže byť produkt gumový a žuvací. Naše syry sú ale vysušené úplne precízne, a vďaka tomu je cheddar chrumkavý, rozpadá sa na jazyku a navyše si zachoval svoju špecifickú vôňu i chuť.“
Výroba každého syra sa ľahko líši, či už v druhu mlieka, odlišnými teplotami pri varení a zretia alebo v samotnej dĺžke výroby. Väčšina krokov je ale rovnakých, či veľmi podobných. Začína sa pasterizáciou mlieka, potom sa pridávajú mliekarenské kultúry a syridlá (prípadne kyselina mliečna), ktoré spôsobujú zrážanie mlieka. Následne sa vytvorí tuhá syrenina a tekutá srvátka. Všetko sa zamieša, aby sa veľké kúsky syreniny rozdrobili na malé hrudky. Zvýšením teploty sa zo syroviny extrahuje ešte viac srvátky, čo spôsobuje jej hutnejšiu štruktúru. Syrenina sa následne scedí, formuje a necháva sa oschnúť. Potom je syr pripravený na zrenie, ktorého dĺžka sa líši v závislosti od rôznych typov syrov.
Recenzie návštevníka
Vynikající!
Recenzie návštevníka
Nejvíc dobrý to je! Lepší než sýrový křupky plný éček a podobných sajrajtů.
Pôvodne vložené k Gouda lyofilizovaná
Recenzie návštevníka
Vynikající!
Recenzie návštevníka
Nejvíc dobrý to je! Lepší než sýrový křupky plný éček a podobných sajrajtů.
Pôvodne vložené k Gouda lyofilizovaná
Recenzie návštevníka
je to chutné a zjedli sme to na posedenie, ale presne to ma odrádza od ďalšej kúpi, existujú lacnejšie pochutiny, prípadne doporučujem ako darček niekomu, a k tomu napríklad vínko a je to.
Pôvodne vložené k Mozzarella lyofilizovaná kocky
Menu