Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Cheddar lyofilizovaný

Nemáš poruke chladničku? Nevadí! Mňa si so sebou môžeš zobrať aj na tropickú dovolenku! Nevadí mi teplo ani chlad, prispôsobím sa každej situácii! Som ideálny praktický olovrant a chrumkavé spestrenie každého jedla!

  • chrumkavá textúra
  • praktická veľkosť
  • výrazná chuť

Vyberte balenie

Vaša cena

10,66 €

Tovar môžete mať už 3. 12.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

vypredané

.PPL - ParcelShop Slovensko 4,96 € 6. 12.
Zásielkovňa 3,50 € 3. 12.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 4,96 € 6. 12.
PPL - Slovensko 4,96 € 6. 12.

Cheddar lyofilizovaný

Informácie o produkte

Čedar patrí medzi najobľúbenejšie syry nielen na Slovensku. Prvýkrát uzrel svetlo sveta vo Veľkej Británii, odkiaľ sa vďaka svojej jedinečnej chuti rýchlo rozšíril do ďalších krajín. Je typicky vyrábaný z kravského mlieka, hladký, tvrdší, nedrobivý a tiež pomerne dlho zrejúci – približne 6–18 mesiacov. Náš čedar je ale predsa len niečím jedinečný, a to štruktúrou. Náš čedar chrumká! Po dozretí prešiel procesom lyofilizácie, čo ho zbavilo vody, ale jeho chuť zostala stále rovnako skvelá. Môžete ho vziať so sebou na cesty, pridať do šalátov, ale aj ďalších jedál. Vďaka tejto úprave má podstatne dlhšiu trvanlivosť a vydrží vám aj mimo chladničku v skvelej kondícii.

TOP informácie o lyofilizovanom čedari

  1. Cheddar má výraznú farbu vďaka farbivu annatto získavané z kríka oreláníku farbiarskeho.
  2. Býva vyrobený z kravského mlieka, ale použiť sa môže tiež kozie.
  3. Prvýkrát uzrel svetlo sveta v britskom meste Cheddar v 12. storočí.
  4. Špeciálny proces pri výrobe cheddaru sa nazýva „čedarovanie".
  5. Čedarovanie odstráni z hmoty nadbytky srvátky, a vďaka tomu je syr tvrdší a nedrobí sa

Poznámka nákupcu

„Prečo som sa rozhodol zaradiť tak netradičnú surovinu? Čerstvý syr nevydrží zmeny teplôt a veľmi rád sa kazí. Lyofilizácia z neho urobí trvanlivejšiu surovinu, ktorú si môžete vziať aj na túru a pridať si ho na večeru pod širákom. Je tak dostupný kedykoľvek a kdekoľvek! Tučné suroviny sa sušia mrazením pomerne zle. Tuk sa nedá úplne vysušiť a pri zlom spracovaní môže byť produkt gumový a žuvací. Naše syry sú ale vysušené úplne precízne, a vďaka tomu je cheddar chrumkavý, rozpadá sa na jazyku a navyše si zachoval svoju špecifickú vôňu i chuť.“

Ako sa vyrába syr?

Výroba každého syra sa ľahko líši, či už v druhu mlieka, odlišnými teplotami pri varení a zretia alebo v samotnej dĺžke výroby. Väčšina krokov je ale rovnakých, či veľmi podobných. Začína sa pasterizáciou mlieka, potom sa pridávajú mliekarenské kultúry a syridlá (prípadne kyselina mliečna), ktoré spôsobujú zrážanie mlieka. Následne sa vytvorí tuhá syrenina a tekutá srvátka. Všetko sa zamieša, aby sa veľké kúsky syreniny rozdrobili na malé hrudky. Zvýšením teploty sa zo syroviny extrahuje ešte viac srvátky, čo spôsobuje jej hutnejšiu štruktúru. Syrenina sa následne scedí, formuje a necháva sa oschnúť. Potom je syr pripravený na zrenie, ktorého dĺžka sa líši v závislosti od rôznych typov syrov.

Tomáš Hofman

Zaujímavosti a recepty

Ako produkt hodnotia ostatní?
Zobraziť ďalšie hodnotenie
Marek
4.8.2021

Nečakal som že bude taký dobrý. Objednal som si ho na vyskúšanie k overeným orieškom a určite ho teraz budem objednávať pravidelne.

Rasťo V.
2.8.2021

bol som skeptický, ale na návšteve sme to mali k vínku, a ejha :D tá chuť je skoro ako čerstvá... ak chcete ohúriť znýmych tak týmto si isto šplhnete, len škoda, že je to tak drahé :/ takže si treba dobre premyslieť koho pohostíte

Základné špecifikácie
  • Zloženie mléko 98,6 %, sůl 1,8 %, barvivo beta karoten 0,11 %, mikrobiální syřidlo 0,02 %, kultura kyseliny mléčné 0,01 %
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Krajina pôvodu Litva
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie plastová dóza
  • Úprava tyčinky
  • Typ sušenia sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2699 kJ / 651 kcal
  • Tuky 54,12 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 0,34 g
  • Sacharidy 0,1 g
  • z toho cukry 0,1 g
  • Bielkoviny 41 g
  • Soľ 2,88 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápnik Vápník;
  • Železo Železo;
  • Horčík Hořčík;
  • Draslík Draslík;
  • Meď Měď;
  • Sodík Sodík;
  • Vitamín C Vitamín C;
  • Fosfor Fosfor;
  • Zinok Zinek;
  • Vitamín B6 Vitamín B6;
  • Selén Selen;

Hodnotenie našich zákazníkov

4.9 (11 hodnotenie)
Marek
4.8.2021

Nečakal som že bude taký dobrý. Objednal som si ho na vyskúšanie k overeným orieškom a určite ho teraz budem objednávať pravidelne.

Rasťo V.
2.8.2021

bol som skeptický, ale na návšteve sme to mali k vínku, a ejha :D tá chuť je skoro ako čerstvá... ak chcete ohúriť znýmych tak týmto si isto šplhnete, len škoda, že je to tak drahé :/ takže si treba dobre premyslieť koho pohostíte

Gabika Janová
2.8.2021

Jedna škoda, že nie je čerstvý. Tak dobrý cheddar som jedla naposledy v Anglicku. Ďakujem plody za túto mňamku. :)

Gita Blatná
30.7.2021

Tak toto je už iná vychýtavka. Ja som teda veľký milovník syrov a toto je úplne nový rozmer, stále chutí ako syr, no má inú zaujímavú konzistenciu. Je to skôr ako taký snack na chrúmanie. Proste wow.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Cheddar lyofilizovaný

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?