Cherry paradajky lyofilizované (mrazom sušené)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Cherry paradajky lyofilizované (mrazom sušené)
Informácie a výživové hodnoty
Cherry paradajky patria medzi obľúbenú zeleninu a v našich jedálničkoch sa objavuje dosť často. Používame ju najmä do šalátov, špagiet, polievky, alebo len tak si na nich pochutnáme v celku. Keďže sa snažíme objaviť stále niečo nové a chutné, nechali sme pre vás paradajky zlyofilizovať. Sú stále rovnako chutné, plné pôvodných živín, akurát bez vody, ktorej sme sa sušením zbavili. Šťavnatú konzistenciu nahradila chrumkavá. Takéto cherry paradajky si môžete pridať do šalátov, pomlieť na korenie, pridať do omáčok, či len tak si na nich pochrumkať pri telke.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
- Pestované bez fytohormónov, pesticídov a iných chemických látok.
- Bez cukru a iných aditív.
- Príjemná chrumkavá konzistencia.
- Bohatá na vitamíny B, C, K, kyselinu listovú a minerálne látky ako sú horčík, vápnik, železo.
Zloženie | 100% cherry paradajky |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Nemecko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | polovičky |
Obchodná trieda | prémiová kvalita |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa paradajky sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa paradajky varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako lyofilizované cherry paradajky.
Tip
Cherry paradajky nie sú jediná zelenina, ktorú sme pre vás nechali lyofilizovať. Čo tak skúsiť plátky cesnaku, alebo brokolicu?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1496 kJ / 357 kcal |
Tuky | 10,8 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 42 g |
z toho cukry | 42 g |
Vláknina | 15,3 g |
Bielkoviny | 15,3 g |
Soľ | 2,965 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Horčík | mg |
Selén | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.