Cherry paradajky lyofilizované (mrazom sušené)

od €9,06 od €7,55 bez DPH

Zvoľte variant

Síce z nás vysali všetku vodu a nie sme už tak šťavnaté. To neznamená, že nechutíme a nevoniame úplne rovnako! Máme príjemnú chrumkavú konzistenciu s ktorou sa každý gurmán v kuchyni určite pohrá!

          • chutíme ako čerstvé, ale chrumkáme oveľa viac!
          • RAW vegan produkt a 100% mrazom sušená zelenina
          • ľahko sa skladuje (izbová teplota, v suchu, bez prístupu kyslíka)

Detailné informácie

100g
Skladom
€9,06
€7,55 bez DPH
500g
Skladom
€40,01
€33,34 bez DPH
5kg
Skladom
€321,46
€267,88 bez DPH

Podrobný popis

Cherry paradajky lyofilizované (mrazom sušené)

Informácie a výživové hodnoty

Cherry paradajky patria medzi obľúbenú zeleninu a v našich jedálničkách sa objavuje dosť často. Používame ju najmä do šalátov, špagiet, polievky alebo len tak si ich pochutnáme v celku. Keďže sa snažíme stále niečo nové a chutné objaviť, nechali sme pre Vás paradajky zlyofilizovať. Sú stále rovnako chutné, plné pôvodných živín, akurát bez vody, ktorej sme sa sušením zbavili. Šťavnatá konzistencia nahradila chrumkavá. Takéto cherry paradajky si môžete pridať do šalátov, rozomlieť na korenie, pridať do omáčok či len tak si na nich pochrumkať pri telke.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované
  2. pestované bez fytohormónov, pesticídov a iných chemických látok
  3. bez cukru a iných aditív
  4. príjemná chrumkavá konzistencia
  5. bohatá na vitamíny B, C, K, kyselinu listovú a minerálne látky ako sú horčík, vápnik, železo

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% cherry paradajky
Krajina pôvodu Nemecko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť nešpecifikované
Úprava polky
Obchodná trieda prémiová kvalita
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa paradajky sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa paradajky varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr zapekanina, ako lyofilizované cherry paradajky.

 

Použitie

  • ako zdravá pochúťka
  • do šalátov
  • do špagiet
  • do dresingov
  • všeobecne ako korenie

 

Tip

Paradajky nie sú jediná zelenina, ktorú sme pre Vás nechali zlyofilizovať. Čo tak skúsiť plátky cesnaku, alebo brokolicu

 

Makroživiny
Výživové údaje na 100 g
Energia 1496 kJ / 357 kcal
Tuky 10,8 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 42 g
z toho cukry 42 g
Vláknina 15,3 g
Bielkoviny 15,3 g
Soľ 2,965 g
Mikroživiny
Výživové údaje na 100 g
Vápnik  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Horčík  mg
Selén  mg
Vitamín C  mg
   

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: