Chilli zelené lyofilizované (mrazom sušené) kúsky
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Chilli zelené lyofilizované (mrazom sušené) kúsky
Informácie a výživové hodnoty
Špeciálnou technológiou je surovina šetrne sušená mrazom, ale chuť, vôňu a nutričné látky si zachovala. Vďaka tomu chutí skoro ako čerstvá a naviac má príjemnú chrumkavú konzistenciu. Či už chilli zapojíte do teplej či studenej kuchyne, jeho štipľavosť spoznáte všade. Do zálievok, ázijských či talianskych pokrmov budete mať skoro čerstvé čili vždy po ruke! Aj obyčajná večera môže mať poriadnu iskru!
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Živiny sú lyofilizáciou zachované.
- Pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje.
- Obsahuje vysoké množstvo vlákniny.
- Pôsobí proti plynatosti a ako mierne preháňadlo.
- Skladovanie je jednoduchšie ako u čerstvých, skladujú sa pri izbovej teplote a v suchu.
Zloženie | 100% Chilli zelené |
Krajina pôvodu | Litva |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Balenie | dóza s viečkom |
Typ sušenia | sušenie mrazom |
Veľkosť | 40 g |
Úprava | chilli kúsky |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri správnom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.
Ako sa suroviny sušia mrazom?
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C - výsledný produkt by stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Použitie
- zdravé maškrtenie
- do zeleninových smoothies
- vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
- do polievok a omáčok
- do šalátov
Tip
Vyskúšajte chilli vo vašom obľúbenom recepte s našimi vegan cestovinami!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bielkoviny | g |
Soľ | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.