Chilli zelené lyofilizované (mrazom sušené) kúsky

€5,43 €4,53 bez DPH

Zvoľte variantu

Zatancujem si s tvojimi chuťovými pohárikmi. Rozpálim v tebe vášeň k vareniu a okoreníme ti život. Tak načo ešte čakáš? Vyzdvihni si ma vo Světě plodů. Budeme pekne ostrá dvojka!

          • 100% mrazom sušená zelenina
          • poctivá chuť zeleného chilli bez pridaných aditív
          • šetrné sušenie zachová živiny, aróma a farbu

Detailné informácie

40g
Vypredané
€5,43
€4,53 bez DPH

Podrobný popis

Chilli zelené lyofilizované (mrazom sušené) kúsky

Informácie a výživové hodnoty

Špeciálnou technológiou je surovina šetrne sušená mrazom, ale chuť, vôňu a nutričné ​​látky si zachovala. Vďaka tomu chutí skoro ako čerstvá a naviac má príjemnú chrumkavú konzistenciu. Či už chilli zapojíte do teplej či studenej kuchyne, jeho štipľavosť spoznáte všade. Do zálievok, ázijských či talianskych pokrmov budete mať skoro čerstvé čili vždy po ruke! Aj obyčajná večera môže mať poriadnu iskru!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Živiny sú lyofilizáciou zachované.
  2. Pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje.
  3. Obsahuje vysoké množstvo vlákniny.
  4. Pôsobí proti plynatosti a ako mierne preháňadlo.
  5. Skladovanie je jednoduchšie ako u čerstvých, skladujú sa pri izbovej teplote a v suchu.

Základná špecifikácia
Zloženie 100% Chilli zelené 
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 40 g
Úprava chilli kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri správnom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C - výsledný produkt by stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do zeleninových smoothies
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • do polievok a omáčok
  • do šalátov

 

Tip

Vyskúšajte chilli vo vašom obľúbenom recepte s našimi vegan cestovinami!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia kJ / kcal
Tuky g
z toho nasýtené mastné kyseliny g
Sacharidy g
z toho cukry g
Vláknina g
Bielkoviny g
Soľ g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: