Čierna a červená ríbezľa lyofilizovaná (mrazom sušená)

€3,94 €3,28 bez DPH

Zvoľte variant

V lete ma možno máš na záhradke, ale čo keď Ťa prepadne chuť i mimo sezónu? Nie je problém! Vo Světě plodů ma nájdeš kedykoľvek, a to jemne kyslého a príjemne chrumkavého. Tak už ma ochutnaj!

          • 100% mrazom sušené ovocie
          • poctivá chuť ríbezlí bez pridaného cukru a aditív
          • šetrné sušenie zachová živiny a farbu

Detailné informácie

25g
Skladom
€3,94
€3,28 bez DPH

Podrobný popis

Čierna a červená ríbezľa lyofilizovaná (mrazom sušená)

Informácie a výživové hodnoty

Kyslosť červených a sladkosť čiernych ríbezlí v jednom balení. Každý z ríbezlí obsahuje vysoké množstvo vitamínu C, draslíka a horčíka, avšak čierne ríbezle oproti červeným niekoľkonásobne vedú. Pridajte si bobule ríbezlí do jogurtu, kaše alebo nimi ozdobte dezert a dodajte pokrmom príjemnú kyslosť. Špeciálnou technológiou sú ríbezle šetrne sušené mrazom, takže si zachová svoju chuť, vôňu a nutričné ​​látky. Vďaka tejto forme spracovania chutí skoro ako čerstvý, len je chrumkavejší!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. pôsobia močopudne
  2. prípadným pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje
  3. čierne ríbezle obsahujú rutín, ktorý zvyšuje pružnosť ciev
  4. príjemne chrumkajú
  5. skladujú sa do 15 ° C s nulovou vlhkosťou vzduchu

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% ríbezle
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 25 g
Úprava celé kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite!

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do smoothies, ovsených kaší
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • príprava a zdobenie dezertov
  • do limonád a drinkov

 

Tip

Zabaľte si ríbezle do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia 321 kJ / 1336 kcal
Tuky 9,3 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 2,8 g
Sacharidy 65,2 g
z toho cukry 35 g
Vláknina 29,1 g
Bielkoviny 8,6 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: