Čierne a červené ríbezle lyofilizované (mrazom sušené)

€3,92 €3,27 bez DPH

Zvoľte variant

V lete ma možno máš na záhradke, ale čo keď Ťa prepadne chuť i mimo sezónu? Nie je problém! Vo Světě plodů ma nájdeš kedykoľvek, a to jemne kyslého a príjemne chrumkavého. Tak už ma ochutnaj!

          • 100% mrazom sušené ovocie
          • poctivá chuť ríbezlí bez pridaného cukru a aditív
          • šetrné sušenie zachová živiny a farbu

Detailné informácie

25g
Vypredané
€3,92
€3,27 bez DPH

Podrobný popis

Čierne a červené ríbezle lyofilizované (mrazom sušené)

Informácie a výživové hodnoty

Kyslosť červených a sladkosť čiernych ríbezlí v jednom balení. Každý z ríbezlí obsahuje vysoké množstvo vitamínu C, draslíka a horčíka, avšak čierne ríbezle oproti červeným niekoľkonásobne vedú. Pridajte si bobule ríbezlí do jogurtu, kaše alebo nimi ozdobte dezert a dodajte pokrmom príjemnú kyslosť. Špeciálnou technológiou sú ríbezle šetrne sušené mrazom, takže si zachová svoju chuť, vôňu a nutričné ​​látky. Vďaka tejto forme spracovania chutí skoro ako čerstvý, len je chrumkavejší!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Obsahuje množstvo rýchlych sacharidov a vysoký obsah vlákniny.
  2. Pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje.
  3. Čierne ríbezle obsahuje rutín, ktorý môže priaznivo pôsobiť na pružnosť ciev.
  4. Je príjemne chrumkavý a kyslý.
  5. Sú zdrojom takmer rovnakých nutričných hodnôt, ako získavame z čerstvých plodov.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% ríbezle
Alergény  Alergény sú vyznačené podčiarknutím.
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3–⁠8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 25 g
Úprava celé kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite!"

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

 

Tip

Zabaľte si ríbezle do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia 321 kJ / 1336 kcal
Tuky 9,3 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 2,8 g
Sacharidy 65,2 g
z toho cukry 35 g
Vláknina 29,1 g
Bielkoviny 8,6 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: