Čierne korenie extrakt
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Čierne korenie extrakt
Informácie a výživové hodnoty
Čierne korenie je jedno zo základných korení, ktoré používame. V histórii bolo tak populárne, že sa kvôli nemu aj bojovalo, a dokonca sa po určitú dobu rovnal hodnote zlata. Korenie použité na výrobu extraktu bol vypestovaný a následne spracovaný lokálne priamo v indickej Kerale. Jeho jedinečná aróma zmení všetky vaše jedlá od základu a nech ho pridáte do akéhokoľvek pokrmu, rozhodne nepochybíte. Extrakt je ideálny do jedál, ktoré chcete ochutiť, bez toho aby ste v nich nachádzali viditeľné kúsky korenia. Čierne korenie je mimo iné skvelé aj v kombinácii so sladkými jedlami, najmä s jahodami a ananásom, v čokoláde alebo v miešaných nápojoch.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Do Európy čierne korenie doviezol Alexander Veľký priamo z Indie.
- Dve kvapky extraktu sa rovnajú štyrom guličkám korenia.
- Výroba extraktov prebieha v Indii, kde firma Holy Lama poskytuje prácu znevýhodneným ženám.
- Získal ocenenie Great Taste Award 2016 - 1 hviezda.
- A ocenenie World Food Innovation Awards 2015 za najlepšiu novú ingredienciu.
Zloženie | emulgátor - polysorbát 80 a extrakt z čierneho korenia (35%) |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Veľká Británia |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | fľaštička s kvapkadlom |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | extrakt |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"O extrakty som sa začal zaujímať v súvislosti s ekologicky vhodnejšími a efektívnejšími produktami. Je oveľa výhodnejšie podporiť arómu torty, kávy alebo drinku pár kvapkami prírodného extraktu s výraznou arómou, než surovinou, ktorá tak silnou arómou nedisponuje a taktiež môže nepríjemne ovplyvniť konzistenciu výrobku, napr. obsah vody v ovocí. Pridáme pár kvapiek extraktu, a je to! Práve preto som sa rozhodol šetriť suroviny, čas i prírodu. Pokiaľ vám teda ide o ochutenie vlastných výrobkov, kde vám záleží na štruktúre, konzistencii a samozrejme i chuti a vôni, mám pre vás ekologickejšie, praktickejšie a rýchlejšie riešenie - prírodný extrakt."
Ako sa extrakty vyrábajú?
Vyrábajú sa pomocou separačnej metódy, ktorá sa nazýva extrakcia alebo vylúhovanie. Princípom tejto metódy je oddeliť vonné látky pomocou rozpúšťadla, najčastejšie sa používa klasický alkohol - etanol. Takéto rozpúšťadlo má vlastnosť naviazať na seba silice (éterické oleje) a oddeliť ich od zvyšných nepotrebných látok. V extraktoch Spice Drops sa ale namiesto etanolu používa polysorbát 80, ktorý je vyrobený z prírodného sorbitolu a kyseliny olejovej, je všestranný, vysoko účinný, úplne netoxický, nemutagénny a nekarcinogénny.
Tip
Použite extrakt do talianskej maslovej omáčky Cacio e pepe a dajte si k tomu naše cestoviny z cvrčkov!
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.