Čierne korenie lyofilizované (mrazom sušené) celé

€8,34 €6,95 bez DPH

Zvoľte variant

Som jedno z najpoužívanejších korení, takže ti rozhodne nesmiem chýbať v kuchyni. Pochádzam z Indie a používajú ma už od staroveku. Vymeň sušenú verziu za lyofilizovanú a nechaj sa uniesť mojou silou!

          • 100% mrazom sušené korenie
          • poctivá chuť korenia bez zbytočných aditív
          • šetrné sušenie zachová živiny a farbu

Detailné informácie

90g
Skladom
€8,34
€6,95 bez DPH

Podrobný popis

Rozmarín lyofilizovaný (mrazom sušený) celé

Informácie a výživové hodnoty

Čierne korenie je jedno zo základných korenín, ktoré používame. V histórii bol tak populárny, že sa kvôli nemu aj bojovalo, a dokonca sa po určitú dobu rovnal hodnote zlata. Lyofilizované čierne korenie je ako stvorené pre skutočných gurmánov. Jeho jedinečná aróma zmení všetky vaše jedlá od základu a nech ho pridáte do akéhokoľvek pokrmu, rozhodne nepochybíte. Prinášame vám ho v celých bobuliach, pretože čerstvo rozdrvené budú mať tú najvýraznejšiu chuť a vôňu. 

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Bobule sú plodom korenia čierneho (Piper nigrum).
  2. Piepor čierny je tropická vždy-zelená liana.
  3. Do Európy korenie doviezol z Indie Alexander Veľký.
  4. Je známych už vyše tisíc druhov korenia.
  5. Skladuje sa do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% čierne korenie 
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 90 g
Úprava kúsky čierneho korenia
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazí pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C výsledný produkt by stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

 

Tip

Vyskúšajte k obedu alebo tiež k večeri urobiť vegan cestoviny spolu s našim korením!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: