Čierne korenie lyofilizované (mrazom sušené) celé
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Rozmarín lyofilizovaný (mrazom sušený) celé
Informácie a výživové hodnoty
Čierne korenie je jedno zo základných korenín, ktoré používame. V histórii bol tak populárny, že sa kvôli nemu aj bojovalo, a dokonca sa po určitú dobu rovnal hodnote zlata. Lyofilizované čierne korenie je ako stvorené pre skutočných gurmánov. Jeho jedinečná aróma zmení všetky vaše jedlá od základu a nech ho pridáte do akéhokoľvek pokrmu, rozhodne nepochybíte. Prinášame vám ho v celých bobuliach, pretože čerstvo rozdrvené budú mať tú najvýraznejšiu chuť a vôňu.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- bobule sú plodom korenia čierneho (Piper nigrum)
- piepor čierny je tropická vždy-zelená liana
- do Európy korenie doviezol z Indie Alexander Veľký
- je známych už vyše tisíc druhov korenia
- skladuje sa do 15 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu
Zloženie | 100% čierne korenie |
Krajina pôvodu | Litva |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Balenie | dóza s viečkom |
Typ sušenia | sušenie mrazom |
Veľkosť | 90 g |
Úprava | kúsky čierneho korenia |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite."
Ako sa suroviny sušia mrazom?
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazí pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C - výsledný produkt by stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Použitie
- ochutenie potravín, hlavne mäsa a rýb
- na pizzu, cestoviny
- do omáčok, nátierok
- do polievok
- do šalátov
Tip
Vyskúšajte k obedu alebo tiež k večeri urobiť vegan cestoviny spolu s našim korením!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bielkoviny | g |
Soľ | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.