Čierne olivy lyofilizované (mrazom sušené) kúsky
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Čierne olivy lyofilizované (mrazom sušené) kúsky
Informácie a výživové hodnoty
Olivy v našich jedálničkoch bežne nefigurujú, čo je škoda! Sú významným zdrojom mnohých vitamínov, minerálov a pôsobia tiež ako skvelý antioxidant. Ozvláštnia Vaše jedlá a ich špecifická chuť nepochybne zaujme. Špeciálnou technológiou boli olivy šetrne sušené mrazom, takže si zachovali svoju chuť, vôňu a nutričné látky. Vďaka tomu chutia skoro ako čerstvé a príjemne chrumkajú. Že u nás čerstvé olivy nie sú k zohnaniu a tie marinované v supermarkete za nič nestoja? Tie naše chutia ako čerstvé, a môžete ich tak mať k dispozícii vždy, keď na ne dostanete chuť!
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Čierne i zelené olivy sú jeden druh, líšia sa iba stupňom zrelosti.
- Prípadným pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje.
- Čerstvé obsahujú 50% oleja a 40% vody.
- Pred zmrazením starostlivo dozreté.
- Skladujte do 22 ° C s nulovou vlhkosťou vzduchu.
Zloženie | 100% čierne olivy |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Litva |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | dóza s viečkom |
Typ sušenia | sušenie mrazom |
Veľkosť | 35 g |
Úprava | olivy kúsky |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, naopak čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.
Ako sa suroviny sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.
Tip
Zabaľte si olivy do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 500 kJ / 2100 kcal |
Tuky | 44 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 6,5 g |
Sacharidy | 10 g |
z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 20 g |
Bielkoviny | 4 g |
Soľ | 8,7 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.