Čierne olivy lyofilizované (mrazom sušené) kúsky

€6,72 €5,60 bez DPH

Zvoľte variant

S nami môžeš experimentovať a ozdobiť každé nudné jedlo! Sme plné živín, antioxidantov i výnimočnej chuti, ktorú nám lyofilizácia zanechala v plnej kráse! S nami sú aj suché slíže božskou manou!

Detailné informácie

35g
Skladom
€6,72
€5,60 bez DPH

Podrobný popis

Čierne olivy lyofilizované (mrazom sušené) kúsky

Informácie a výživové hodnoty

Olivy v našich jedálničkoch bežne nefigurujú, čo je škoda! Sú významným zdrojom mnohých vitamínov, minerálov a pôsobia tiež ako skvelý antioxidant. Ozvláštnia Vaše jedlá a ich špecifická chuť nepochybne zaujme. Špeciálnou technológiou boli olivy šetrne sušené mrazom, takže si zachovali svoju chuť, vôňu a nutričné látky. Vďaka tomu chutia skoro ako čerstvé a príjemne chrumkajú. Že u nás čerstvé olivy nie sú k zohnaniu a tie marinované v supermarkete za nič nestoja? Tie naše chutia ako čerstvé, a môžete ich tak mať k dispozícii vždy, keď na ne dostanete chuť!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. čierne i zelené olivy sú jeden druh, líšia sa iba stupňom zrelosti
  2. prípadným pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje
  3. čerstvé obsahujú 50% oleja a 40% vody
  4. pred zmrazením starostlivo dozreté
  5. skladujte do 15 ° C s nulovou vlhkosťou vzduchu

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% čierne olivy
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 35 g
Úprava olivy kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, naopak čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do zeleninových smoothies
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • do polievok a omáčok
  • do šalátov

 

Tip

Zabaľte si olivy do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia 500 kJ / 2100 kcal
Tuky 44 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 6,5 g
Sacharidy 10 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 20 g
Bielkoviny 4 g
Soľ 8,7 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: