Čierne ríbezle lyofilizované (mrazom sušené)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Čierne ríbezle lyofilizované (mrazom sušené)
Informácie a výživové hodnoty
Malé kyslé čierne bobule zo záhradiek našich babičiek sú každoročnou letnou rutinou. Ich kyslá chuť zakrúti s nejedným jazýčkom, to je práve preto, že sú doslova napumpované vysokou dávkou vitamínu C. A ako to už býva, skončí sezóna a túto skvelú kyslú pochúťku neuvidíme až do ďalšieho leta. Preto sme sa rozhodli obľúbené ríbezle vysušiť mrazom, čo im na chuti a vôni vôbec neubralo, ale na vode áno. Vďaka tejto metóde si môžete suroviny skladovať vo svojej špajzke po celý rok. Taktiež, ak bobule vložíte do vody, tak sa z časti rehydratujú a budú takmer rovnako šťavnaté ako čerstvé!
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
- Sú bez použitia fytohormónov, pesticídov alebo iných chemický látok.
- Sú bez prídavku cukru a iných aditív.
- Obsahuje veľké množstvo vitamínu C, vlákniny a horčíka.
- Obsahuje množstvo rýchlych sacharidov a vysoký obsah vlákniny.
Zloženie | 100% čierne ríbezle |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Nemecko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | celé bobule |
Obchodná trieda | prémiová kvalita |
Odroda | nešpecifikované |
"Čierne ríbezle sú veľkoplodé kultivary vypestované na farme, dužina je svetlá s malými semienkami vo vnútri a po lyofilizácii sú ľahké a chrumkavé ako popcorn. Na 100 g produktu je potreba 400 g čerstvej suroviny, ktoré si aj v sušenej podobe ponechavajú vysoký obsah vitamínu C a ďalších užitočných látok. Trocha farbia, sú kyslé a voňavé, takže aj po sezóne si môžete užiť ich skvelú sviežu chuť."
Ako sa ríbezľa suší mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa ríbezľa varila pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako bobule ríbezlí.
Tip
Máte chuť si pridať ríbezle do smoothies, alebo zmrzliny? Nechali sme ich pre vás pomlieť na prášok!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1152 kJ / 275 kcal |
Tuky | 1,1 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,13 g |
Sacharidy | 32,6 g |
z toho cukry | 32,6 g |
Vláknina | 35,2 g |
Bielkoviny | 6,6 g |
Soľ | 0,2 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Černý rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený)
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.