Čierne ríbezle lyofilizované (mrazom sušené)

od €3,31 od €2,76 bez DPH

Zvoľte variant

Možno nás máš v zahrádke, no ak máš na nás chuť aj mimo sezónu, tak nie je problém! Vo Světe plodů nás nájdeš celý rok a to jemne kyselkavé, príjemne chrumkavé, no vždy pripravené pre Tvoj maškrtný jazýček!

Detailné informácie

100g
Vypredané
€3,31
€2,76 bez DPH
300g (3x100g)
Vypredané
€8,91
€7,43 bez DPH
500g
Vypredané
€14,65
€12,21 bez DPH
1.5kg (3x500g)
Vypredané
€42,06
€35,05 bez DPH
15kg (karton)
Vypredané
€357,27
€297,73 bez DPH

Podrobný popis

Čierne ríbezle lyofilizované (mrazom sušené)

Informácie a výživové hodnoty

Malé kyslé čierne bobule zo záhradiek našich babičiek sú každoročnou letnou rutinou. Ich kyslá chuť zakrúti s nejedným jazýčkom, to je práve preto, že sú doslova napumpované vysokou dávkou vitamínu C. A ako to už býva, skončí sezóna a túto skvelú kyslú pochúťku neuvidíme až do ďalšieho leta. Preto sme sa rozhodli obľúbené ríbezle vysušiť mrazom, čo im na chuti a vôni vôbec neubralo, ale na vode áno. Vďaka tejto metóde si môžete suroviny skladovať vo svojej špajzke po celý rok. Taktiež, ak bobule vložíte do vody, tak sa z časti rehydratujú a budú takmer rovnako šťavnaté ako čerstvé!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované
  2. bez použitia fytohormónov, pesticídov alebo iných chemický látok
  3. bez prídavku cukru a iných aditív
  4. obsahuje veľké množstvo vitamínu C, vlákniny a horčíka
  5. kombinácia látok v ríbezli podporuje imunitu, funkčnosť tela a zároveň zlepšuje vitalitu

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% čierne ríbezle 
Krajina pôvodu Nemecko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť nešpecifikované
Úprava celé bobule
Obchodná trieda prémiová kvalita
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

"Čierne ríbezle sú veľkoplodé kultivary vypestované na farme, dužina je svetlá s malými semienkami vo vnútri a po lyofilizácii sú ľahké a chrumkavé ako popcorn. Na 100 g produktu je potreba 400 g čerstvej suroviny, ktoré si aj v sušenej podobe ponechavajú vysoký obsah vitamínu C a ďalších užitočných látok. Trocha farbia, sú kyslé a voňavé, takže aj po sezóne si môžete užiť ich skvelú sviežu chuť."

 

Ako sa ríbezľa suší mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa ríbezľa varila pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako bobule ríbezlí. 

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do smoothies, ovsených kaší
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • príprava a zdobenie dezertov
  • do poliev či zmrzliny

 

Tip

Máte chuť si pridať ríbezle do smoothies, alebo zmrzliny? Nechali sme ich pre Vás pomlieť na prášok!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1152 kJ / 275 kcal
Tuky 1,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,13 g
Sacharidy 32,6 g
z toho cukry 32,6 g
Vláknina 35,2 g
Bielkoviny 6,6 g
Soľ 0,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Černý rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: