Citrónová kôra extrakt
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Citrónová kôra extrakt
Informácie a výživové hodnoty
Výrazná vôňa extraktu vás omámi a vašim jedlám dodá pravú citrónovú chuť, bez toho, aby zmenil jeho textúru. Citrónová kôra použitá na výrobu extraktu pochádza z vyzretých citrónov, ktoré neboli chemicky ošetrené. Najviac sa využíva pri príprave sladkých pokrmov, ale skvele ochutí ryby alebo aj kuracie mäso. V polievkach zase skvele zvýrazní chuť použitých surovín a krémom dodá príjemnú sviežosť. Extrakt pred použitím pretrepte.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Dve kvapky extraktu sa rovnajú kôre z jedného citróna.
- V Európe sa začali citróny pestovať v Taliansku až od 15. storočia.
- Citrus limonový čiže citrónovník je vždyzelený strom rastúci v subtropických oblastiach, s výškou 3-6 metrov.
- Výroba extraktov prebieha v Indii, kde firma Holy Lama poskytuje prácu znevýhodneným ženám.
- Ocenenie World Food Innovation Awards 2015 za najlepšiu novú ingredienciu.
Zloženie | Emulgátor - polysorbát 80 a 60% citrónový olej |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Veľká Británia |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | fľaštička s kvapkadlom |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | extrakt |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"O extrakty som sa začal zaujímať v súvislosti s ekologicky vhodnejšími a efektívnejšími produktmi. Je oveľa výhodnejšie podporiť arómu torty, kávy, drinku alebo čohokoľvek ďalšieho pár kvapkami prírodného extraktu s výraznou arómou, než surovinou, ktorá tak silnou arómou nedisponuje a môže nepríjemne ovplyvniť konzistenciu výrobku, napr. obsah vody v ovocí. Pridáme pár kvapiek extraktu a je to! Práve preto som sa rozhodol šetriť suroviny, čas i prírodu a pokiaľ nám ide o ochutenie vlastných výrobkov, kde nám záleží na štruktúre, konzistencii a samozrejme chuti a vôni, je ekologickejšie, praktickejšie a rýchlejšie riešenie - prírodný extrakt."
Ako sa extrakty vyrábajú?
Vyrábajú sa pomocou separačnej metódy, ktorá sa nazýva extrakcia alebo vylúhovanie. Princípom tejto metódy je oddeliť vonné látky pomocou rozpúšťadla, najčastejšie sa používa klasický alkohol - etanol. Takéto rozpúšťadlo má vlastnosť nadviazať na seba silice (éterické oleje) a oddeliť ich od zvyšných nepotrebných látok. V extraktoch Spice Drops sa ale namiesto etanolu používa polysorbát 80, ktorý je vyrobený z prírodného sorbitolu a kyseliny olejovej, je všestranný, vysoko účinný a úplne netoxický, nemutagénny a nekarcinogenny.
Tip
Vo Světě plodů nájdete aj orechové múky či jedlé kvety pre tie najlepšie dezerty!
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.