Citrónová kôra 1–2 mm
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Citrónová kôra 1–2 mm
Informácie o produkte
Už žiadne umývanie, už žiadne strúhanie na miniatúrnom strúhadle. To všetko sme už zariadili! Našu citrónovú kôru jednoducho vyberiete z obalu a je to. Príprava koláčov, plniek, dezertov, nápojov, či pečeného mäsa bude jednoducho hračka. Citrónová kôra vás omámi svojimi tónmi a farebne doplní vaše kuchynské výtvory. Skladovať ju môžete v suchom prostredí pri izbovej teploty. A tiež nezabudnite na uzavretie obalu, inak kúsky kôry navlhnú a zlepia sa dohromady.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Citrón je plodom citrónovníka pravého (lat. citrus limon).
- Tvar citrónov je vajcovitého tvaru o veľkosti slepačieho vajíčka.
- Citrón tvorí približne 87 % vody.
- Obsahujú množstvo kyseliny citrónovej a kyseliny askorbovej (vitamíc C).
- Citrónová kôra Vás zbaví zápachu, nečistôt i vlhkosti v kuchynských nádobách.
Zloženie | 100% kôra z citrónov |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Fracúzsko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatváratelné vrecko |
Úprava | nešpecifikované |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"Sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, sušené suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite."
K čomu citrónová kôra slúži?
Využitie citrónovej kôry v domácnosti je naozaj obsiahle. Napríklad ňou môžete odstrániť vodné škvrny na oknách. Alebo vložiť do pláteného vrecúška a zavesiť medzi kabáty, kde nielen prevonia odev, ale taktiež odplaší nechcené mole. Prisypte trochu kôry do kryštálového cukru, kôra absorbuje vlhkosť a cukor ostane sypký. Avšak to poriadne obiehame, najväčšie a najchutnejšie využitie má samozrejme v kuchyni. Hodí sa do citrónového či iného cesta, do krémov a plniek, alebo len tak na posypanie hotového koláča. Zaujímavú chuť i arómu vykúzli vo večernom čaji na spanie a varenému vínu dodá svieži kyslastý dotyk. V omáčkach a marinádach podchytí a zvýrazní chute ostatných ingrediencií. A keď ju prihodíte na pekáč k pečenej rybe, mäso krásne osvieži ale nezničí jeho prirodzenú chuť.
Tip
Zdá sa vám citrón príliš kyslí? Tak pre zmenu vyskúšajte tiež našu pomarančovú kôru!
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.