Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Domáce zmrzliny zo Světa plodů

22. 7. | 230× prečítané


Potrebujete sa počas sparných letných dní trochu schladiť? Alebo ste jednoducho dostali chuť na zmrzku, nech už je vonku akokoľvek? S domácimi zmrzlinami od našej Terezky si pochutnáte tak, že pre nanuk do obchodu už nikdy nepobežíte. Poradíme, ako si ľahko urobiť domácu zmrzlinu aj bez zmrzlinovača. A mysleli sme dokonca aj na vegánov!

Zdieľať



Domáce zmrzliny zo Světa plodů

Slaný arašid s karamelom

20 minút
4 kopčeky

Čo budete potrebovať?

Postup

Smotanu s mliekom a cukrom zľahka ohrejeme na miernom plameni. Pozor – nesmie vrieť! Do vlažnej zmesi primiešame arašidovú pastu, kúsky slaného karamelu a štipku soli. Zmes premiešame metličkou, aby sa všetko rozpustilo a spojilo. Potom necháme vychladnúť.

Vychladnutú zmes nalejeme do zmrzlinovača a šľaháme približne 10–15 minút.

Ak nemáte zmrzlinovač, nalejte zmes do formičiek na ľad a zmrznuté kocky následne rozmixujte v elektrickom mixéri spolu s lyžicou mlieka. Servírujeme do kornútkov alebo misiek a ozdobíme kúskami karamelu a arašidov.

Pistáciová zmrzlina

25 minút
4 kopčeky

Čo budete potrebovať?

Postup

Základ zostáva rovnaký. Na miernom plameni ohrejeme smotanu s mliekom a cukrom, do teplej zmesi zamiešame pistáciovú pastu a pridáme štipku soli. Vychladenú tekutú zmes nalejeme do zmrzlinovača a šľaháme zhruba 20 minút.

Ak nemáte zmrzlinovač, nalejte zmes do formičky na ľad a zmrznuté kocky následne rozmixujte v elektrickom mixéri spolu s trochou mlieka. Servírujte do kornútkov alebo misiek a navrch posypte pistáciovými kúskami. Pretože pistácií nie je nikdy dosť!

Pistáciová zmrzlina

Vegan kokosová zmrzlina s malinami

40 minút
3 kopčeky

Čo budete potrebovať?

Postup

Kokosové mlieko necháme minimálne 2 hodiny vychladnúť v chladničke – robíme to preto, aby sa oddelil tuk a voda. Na zmrzlinu budeme potrebovať iba hornú tuhú časť kokosového mlieka. Tú z plechovky vyškrabeme lyžicou a rozpustíme ju v hrnci. Do rozpustenej časti kokosového mlieka pridáme cukor, kokosovú pastu a strúhaný kokos. Všetko poriadne premiešame.

Zmes nalejeme do zmrzlinovača a šľaháme, až kým zmrzlina nestuhne. U tejto zmrzliny sa čas šľahania mierne predĺži – zmrzlinovač nechajte pracovať cca 30–40 minút. Je to z toho dôvodu, že kokosové mlieko nemá toľko tuku ako smotana, a tak jeho vyšľahanie trvá dlhšie.

Ak nemáte zmrzlinovač, nalejte zmes do formičky na ľad a vložte do mrazničky. Zmrznuté kocky následne rozmixujte v elektrickom mixéri s kvapkou rastlinného mlieka. Ako si mlieko jednoducho vyrobiť z mandlí alebo iných orechov, Vám poradíme v tomto článku. Hotovú zmrzlinu ozdobte lyofilizovanými malinami, malinami v malinovej čokoláde alebo plátkami kokosu. Mňam!

Kokosová zmrzlina
Načítám

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?