60 minút
15–20 kusov
Čo budete potrebovať?
Na korpus:
- 100 g mandľovej múky
- 50 g strúhaného kokosu
- 60 g bezlepkových ovsených vločiek
- 3–4 lyžice kokosového oleja
- 4 lyžice datľového sirupu
- kvapku vanilkového extraktu
Na náplň:
- 100 g horkej 60% čokolády
- 200–250 ml kokosového mlieka
- 70 g makadamových orechov
- 2 lyžice kokosového cukru
Postup
Najprv si pripravíme základ pre košíčky. Mandľovú múku, kokos a bezlepkové vločky nasypeme do mixéru a rozomelieme ich na hladkú sypkú zmes. Tú potom premiestnime do misy, pridáme kokosový olej, datľový sirup a vanilkový extrakt. Vytvoríme tak lepkavé cesto, ktoré zabalíme do sáčku a necháme odležať v chladničke asi 20 minút.
Keď si cesto odpočinie, natlačíme ho do formičiek na tartaletky a vložíme do predhriatej trúby. Pečieme na 180 °C asi 10–15 minut.
A čo by to bolo za tartaletky bez čokolády? Kokosové mlieko privedieme k varu, rozpustíme v ňom kokosový cukor a stiahneme z ohňa. Do teplého mlieka nasypeme čokokúsky a metličkou vyšľaháme lesklú ganache. Čokoláda má v podobe malých kúskov tú výhodu, že sa rozpúšťa rýchlo a rovnomerne! Nakoniec nastrúhame makadamové orechy a primiešame ich do čokoládovej polevy.
Vychladnuté tartaletky opatrne vyklopíme, naplníme ich čokoládovým krémom a ozdobíme. Úžasne ich rozveselíte kokosom, makadamovými orechmi alebo lyofilizovaným ovocím.