Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Čokoládové tartaletky s makadamovými orechmi

5. 8. | 190× prečítané


Vegánske a dokonale chutné tartaletky? Máme pre vás recept! Základ tvoria bezlepkové vločky, vláčnosť dodáva kokosový olej, punc hriechu čokoláda a hore sa smeje guľatučký makadam spolu s lyo malinami. Maškrťte s nami zdravo, dajte si skvelé makadamové tartaletky a napíšte nám, ako vám chutili!

Zdieľať



Čokoládové tartaletky s makadamovými orechmi
60 minút
15–20 kusov

Čo budete potrebovať?

Na korpus:

Na náplň:

Postup

Najprv si pripravíme základ pre košíčky. Mandľovú múku, kokos a bezlepkové vločky nasypeme do mixéru a rozomelieme ich na hladkú sypkú zmes. Tú potom premiestnime do misy, pridáme kokosový olej, datľový sirup a vanilkový extrakt. Vytvoríme tak lepkavé cesto, ktoré zabalíme do sáčku a necháme odležať v chladničke asi 20 minút.

Keď si cesto odpočinie, natlačíme ho do formičiek na tartaletky a vložíme do predhriatej trúby. Pečieme na 180 °C asi 10–15 minut.

A čo by to bolo za tartaletky bez čokolády? Kokosové mlieko privedieme k varu, rozpustíme v ňom kokosový cukor a stiahneme z ohňa. Do teplého mlieka nasypeme čokokúsky a metličkou vyšľaháme lesklú ganache. Čokoláda má v podobe malých kúskov tú výhodu, že sa rozpúšťa rýchlo a rovnomerne!  Nakoniec nastrúhame makadamové orechy a primiešame ich do čokoládovej polevy. 

Vychladnuté tartaletky opatrne vyklopíme, naplníme ich čokoládovým krémom a ozdobíme. Úžasne ich rozveselíte kokosom, makadamovými orechmi alebo lyofilizovaným ovocím.

Čokoládové tartaletky s makadamy
Načítám

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?