45 minút
12 porcií
Čo budete potrebovať?
- formu na muffiny, košíčky
Na základné cesto:
- 200g hladkej múky
- 50 g mandľovej múky
- 80 g kokosového cukru
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- 2 vajce
- 80 g zmäknutého masla
- 200 ml mlieka
- štipku soli
Na čokoládové muffiny:
- 50 g horkej 60% čokolády
- 2 lyžice kakaa Van Houten
Na ovocné muffiny:
- 10 g lyofilizovaných malín alebo iného ovocia
Na orechové muffiny:
- 20 g nasekaných lieskových orechov
- 20 g nasekaných pekanových orechov
Postup
Príprava základného cesta je jednoduchá – vajce, zmäknuté maslo a mlieko ľahko metličkou vyšľaháme a do zmesi preosejeme všetky sypké suroviny. Všetko premiešame, až kým nie je cesto hladké. A je to. Máme hotový základ.
Teraz prichádza čas pridať poriadnu nálož chuti. Na výrobu čokoládových muffinov do cesta primiešajte dve lyžice kakaa, ktoré cesto krásne ofarbí a pre ešte viac čokoládovej chuti do neho vmiešajte čokoládové kúsky.
Ak vaše deti neholdujú čokoláde (ale to by sme sa divili), prichystajte im na dasiatu ovocné alebo orechové muffiny. V ovocnej variante si vyberte obľúbené lyofilizované ovocie a vmiešajte ho do cesta. Použiť môžete maliny ako my, ale výborné sú aj ríbezle alebo čučoriedky!
Do orechových muffinov pridajte svoje obľúbené orechy nasekané na menšie kúsky. My sme vybrali lieskače a pekany a bola to bomba!
Hotové cesto nalejte do košíčkov na muffiny len asi do ¾. Žiadny strach, muffiny vyskočia. Pečte v predhriatej trúbe na 180 °C asi 20–30 minút.
Skúsiť môžete aj domácich „Brumíkov“. Ako na ne sa dozviete tu.