Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kokosový koláč s malinovou náplňou

17. 9. | 330× prečítané


Jemný kokos, svieže maliny a k tomu veľa lásky. To je recept od Katky Kohoutové z našich surovín. Potešte doma svojich blízkych kokosovomalinovým koláčom. Cukor v ňom sme nahradili zdravšími variantmi a božskú vôňu zaistí vanilkový extrakt. Už sa tešíme, až si ho podľa nášho receptu doma upečiete a dáte nám vedieť, ako chutil!

Zdieľať



Kokosový koláč s malinovou náplňou
70 minút
8–10 porcií

Čo budete potrebovať?

Na korpus:

Na náplň:

Na ozdobu:

Postup

Ako prvé zmiešame kokosovú múku s kokosovým cukrom, pridáme štipku soli a prilejeme rozpustený kokosový olej a vodu. Môžeme pridať podľa potreby vodu i olej, aby sa nám s cestom lepšie pracovalo. Cesto vypracovávame rukami tak dlho, kým nie sú všetky ingrediencie perfektne spojené.

Formu si vymastíme maslom, vysypeme múkou a natlačíme do nej cesto. Malo by mať zhruba pol centimetra na výšku. Prebytočné okraje odrežeme a vložíme formu do rúry predhriatej na 180 °C. Pečieme asi 15 minút.

Kým sa korpus pečie, pripravíme si náplň do koláča. Kokosové mlieko s vanilkovým extraktom a agávovým sirupom zmiešame v hrnci. Mierne zahrievame a za stáleho miešania pridáme agar a chvíľu povaríme. Na záver pridáme maliny a odstavíme z platne.

Recept: @kohoutovaka

Hotovú náplň nalejeme na upečený korpus, necháme vychladnúť a premiestnime do chladničky.

Až koláč stuhne, ozdobíme ho podľa vlastnej fantázie. Katka navrch vyčarila zdobenie z čerstvého ovocia, para orechov, plátkov kokosu a lyofilizovaných malín. Skvele sa na ňom ale bude vynímať napríklad kombinácia jedlých kvetov, kúskov bielej čokolády a pistácií. Dobrú chuť!

Načítám

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?