70 minút
8–10 porcií
Čo budete potrebovať?
Na korpus:
- 240 g kokosovej múky
- 150g kokosového oleja
- 60 g kokosového cukru
- 100 ml vody
- štipku soli
- maslo a múku na vymazanie formy
Na náplň:
- 2 plechovky kokosového mlieka
- agávový sirup
- 250 g čerstvých malín alebo 3 lyžice malinového prášku
- lyžičku vanilkového extraktu
- 2 lyžičky práškového agaru
Na ozdobu:
- lyofilizované maliny
- para orechy
- … alebo na čo práve budete mať chuť
Postup
Ako prvé zmiešame kokosovú múku s kokosovým cukrom, pridáme štipku soli a prilejeme rozpustený kokosový olej a vodu. Môžeme pridať podľa potreby vodu i olej, aby sa nám s cestom lepšie pracovalo. Cesto vypracovávame rukami tak dlho, kým nie sú všetky ingrediencie perfektne spojené.
Formu si vymastíme maslom, vysypeme múkou a natlačíme do nej cesto. Malo by mať zhruba pol centimetra na výšku. Prebytočné okraje odrežeme a vložíme formu do rúry predhriatej na 180 °C. Pečieme asi 15 minút.
Kým sa korpus pečie, pripravíme si náplň do koláča. Kokosové mlieko s vanilkovým extraktom a agávovým sirupom zmiešame v hrnci. Mierne zahrievame a za stáleho miešania pridáme agar a chvíľu povaríme. Na záver pridáme maliny a odstavíme z platne.
Recept: @kohoutovaka
Hotovú náplň nalejeme na upečený korpus, necháme vychladnúť a premiestnime do chladničky.
Až koláč stuhne, ozdobíme ho podľa vlastnej fantázie. Katka navrch vyčarila zdobenie z čerstvého ovocia, para orechov, plátkov kokosu a lyofilizovaných malín. Skvele sa na ňom ale bude vynímať napríklad kombinácia jedlých kvetov, kúskov bielej čokolády a pistácií. Dobrú chuť!