40 minút
1–2 porcie
Čo budete potrebovať?
Na ryžovú kašu:
- 500 ml mlieka
- 120 g mliečnej ryže
- 10 g masla
- 50 g bielej čokolády
- 3 lyžičky prášku z lyofilizovaných malín
- štipku soli
Na dozdobenie:
- čerstvé ovocie
- bielu čokoládu
- jedlé kvety
Postup
Mliečnu ryžu si na 5 minút namočíme do studenej vody, potom ju prepláchneme a dáme do teplého mlieka spolu s maslom a štipkou soli. Varíme na miernom ohni pod pokrievkou a občas premiešame, aby sa nám ryža nepripaľovala. Ryža je mäkká asi po 25 minútach. Konzistenciu kaše si môžete upraviť podľa seba – ak by sa vám zdala príliš hustá, môžete ju zriediť ďalším mliekom a nechať ešte chvíľu prevariť.
Akonáhle je mliečna ryža hotová, vypneme sporák a do teplej kaše vmiešame bielu čokoládu – premiešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Ryžu ochutnáme a ak by ste si ju chceli ešte prisladiť, pridajte sladidlo podľa chuti. Nakoniec k ryži prisypeme malinový prášok, premiešame a môžeme servírovať.
Kašu v miske dozdobíme čerstvým ovocím, bielou čokoládou a sušenými jedlými kvetmi.
autorka receptu aj fotiek: @gazdina