Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Malinová mliečna ryža bielou čokoládou

18. 8. | 178× prečítané


Už vás nudí ovsená kaša? Skúste kašu z mliečnej ryže. Doplníte si do nej malinový prášok, ktorý ju nielen krásne dofarbí, ale dodá jej tiež dokonale sladkú chuť s kyselkavým koncom. Navrchu ju ozdobíte čerstvým alebo lyofilizovaným ovocím a máte božské raňajky nielen na víkend, ale aj na akýkoľvek produktívny deň. Recept pre nás pripravila Ivetka alias Gazdina a my na ňom môžeme oči nechať.

Zdieľať



Malinová mliečna ryža bielou čokoládou
40 minút
1–2 porcie

Čo budete potrebovať? 

Na ryžovú kašu:

Na dozdobenie:

Postup

Mliečnu ryžu si na 5 minút namočíme do studenej vody, potom ju prepláchneme a dáme do teplého mlieka spolu s maslom a štipkou soli. Varíme na miernom ohni pod pokrievkou a občas premiešame, aby sa nám ryža nepripaľovala. Ryža je mäkká asi po 25 minútach. Konzistenciu kaše si môžete upraviť podľa seba – ak by sa vám zdala príliš hustá, môžete ju zriediť ďalším mliekom a nechať ešte chvíľu prevariť.

Akonáhle je mliečna ryža hotová, vypneme sporák a do teplej kaše vmiešame bielu čokoládu – premiešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Ryžu ochutnáme a ak by ste si ju chceli ešte prisladiť, pridajte sladidlo podľa chuti. Nakoniec k ryži prisypeme malinový prášok, premiešame a môžeme servírovať.

Kašu v miske dozdobíme čerstvým ovocím, bielou čokoládou a sušenými jedlými kvetmi.

 

autorka receptu aj fotiek: @gazdina

Čítajte tiež

Tekvicová ovsená kaša

Tekvicová ovsená kaša

14.10.21 | 54× prečítané

Cuketová polievka

Cuketová polievka

14.10.21 | 200× prečítané

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?