Zľava 6 € nad 60 € - kód: ZLAVA6 🌟 Zľava 8 € nad 80 € - kód: ZLAVA8

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Tekvicové cupcakes s čokoládovým krémom a lieskoorieškovým maslom

24. 9. | 12514× prečítané


Čo s tekvicou? Šup s ňou do pečenia! To isté urobila Kistina z blogu Děvče u plotny a vznikli z toho tieto nádherné tekvicové cupcakes. Dovnútra lieskovoorieškové maslo, navrch čokoládový krém a všetci sa budú olizovať až za ušami. A keď k tomu pripočítate ešte lyofilizované brusnice, vyjde vám z toho dokonalý (nielen) jesenný recept!

Zdieľať



Tekvicové cupcakes s čokoládovým krémom a lieskoorieškovým maslom
2,5 hodiny
12 kusov

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

  • 200 g tekvicového pyré (postup v recepte)
  • 75 g masla
  • 80 g trstinového cukru
  • 15 ml medu
  • 2 vajcia
  • 150 g hladkej múky
  • 1 lyžičku škorice
  • 1 lyžičku prášku do pečiva

Na krém:

Na ozdobu:

Postup

Najprv si vytiahneme asi 2 hodiny pred pečením z chladničky maslo a vajcia, aby mali izbovú teplotu.

Dopredu si pripravíme aj krém. Do hrnca nalejeme smotanu a privedieme ju k varu. Keď sa objavia prvé bublinky, stiahneme hrniec zo sporáku, pridáme čokoládu, maslo a soľ a necháme pár minút odstáť. Potom všetko rozmiešame dohladka.

Čokoládovú zmes dáme stuhnúť na 2 hodiny do chladničky a pravidelne ju premiešavame metličkou, aby krém tuhol rovnomerne.

Medzitým si pripravíme tekvicové pyré. Je na vás, aký druh tekvice zvolíte. Kristina použila tekvicu hokkaido, ktorá dodala cestu výraznejšie oranžové sfarbenie, než napríklad maslová tekvica – tá má jemnejšie nielen zafarbenie, ale aj chuť.

S trochou vody podusíme približne 220 gramov olúpanej tekvice, ktorú si predtým nakrájame na kocky. Až je tekvica mäkká, rozmixujeme ju tyčovým mixérom do hladkého pyré a počkáme, než vychladne.

Na ozdobu sa dokonale hodia veselé lyofilizované brusnice.

Fotky a recept: Děvče u plotny

A čo cesto? V mise vyšľaháme maslo s medom a cukrom, pokiaľ nebude celá zmes pekne svetlá a nadýchaná. Postupne zašľaháme obe vajcia. Vždy do misy pridajte len jedno, aby sa zmes nezrazila. Nakoniec by ste sa mali dopracovať k nadýchanej pene.

Do druhej misky preosejeme múku, škoricu, prášok do pečiva a všetko premiešame s tekvicovým pyré aj penovou zmesou v druhej miske.

Rúru predhrejeme na 165 °C a formičky na cupcakes vyložíme papierovými košíčkami. Košíčky naplníme zhruba do dvoch tretín a pečieme 20–25 minút. Po upečení vydlabeme do každého cupcaku malú dieru a naplníme ju lieskovoorieškovým maslom. Stuhnutý krém preložíme do cukrárskeho vrecka a nazdobíme cupcakes. Dozdobíme lyofilizovaným ovocím. Kristina tentoraz zvolila brusnice, pekne budú ale vyzerať napríklad aj červené ríbezle alebo kľukva.

Dodajte každému receptu „čerešničku“ navrch

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?