Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Limetkový cheesecake s pistáciovým korpusom

7. 10. | 1881× prečítané


Aj keby sa za oknami čerti ženili, recept na limetkový cheesecake s pistáciovým korpusom vám prežiari kuchyňu letom. A ak sú vonku trópy, potom ste práve našli príjemný ľahký dezert pre návštevu či svojich milovaných! Recept na cheesecake pre vás z našich surovín pripravila Gazdina, tak hurá na neho!

Zdieľať



Limetkový cheesecake s pistáciovým korpusom
60 minút
8–10 porcií

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

  • 80 g mletých pistácií
  • 80 g ryžovej múky
  • 40 g zmäknutého masla
  • 40 g cukru krystal
  • 30 g ovsených vločiek
  • 1 vajce

Na náplň:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie (aspoň 30%)
  • šťavu z 1–2 limetiek
  • semienka z jedného lusku vanilky
  • ryžový sirup podľa chuti

Na ozdobu:

Postup

Asi pol hodiny až hodinu pred pečením si vytiahneme maslo z chladničky a nakrájame ho na kocky, aby nám povolilo. Až je mäkšie, pridáme do misy všetky zvyšné ingrediencie na cesto a spolu s maslom všetko prepracujeme.

Z cesta vytvoríme kompaktný valček a dáme ho medzi dva hárky papiera na pečenie. Potom ho vyvaľkáme podľa veľkosti formy – cesto by malo mať výšku zhruba 5 mm a malo by prečnievať cez „pôdorys“ formy, aby sme mali z čoho brať na okraje. Odstránime vrchný papier a cesto obrátime do formy. Opatrne zlúpnite aj druhý papier a hmotu ešte jemne natlačíme po celej ploche do formy. Piecť cheesecake môžete aj v podlhovastej forme, na chuti ani kráse mu to neuberie.

Korpus pečieme v predhriatej rúre na vrchný aj spodný ohrev na 180 °C. Stačí mu zhruba 20–25 minút – pečte, kým cesto nezozlátne. Po vytiahnutí z rúry korpus na cheesecake necháme úplne vychladnúť ešte vo forme. Nevyberajte ho predtým!

Recept na cheesecake

A aký je recept na krásne jemný krém? Najprv si vyšľaháme smotanu a potom k nej ľahko primiešame ostatné ingrediencie. Pokiaľ chcete mať cheesecake sladší, môžete ho dosladiť 2–3 lyžicami ryžového sirupu.

Krémom naplníme vychladnutý korpus a dozdobíme. Nebojte sa vyhrať sa, zelené nemusia byť len šaláty! Použite svieže plátky limetky a mätu či medovku, chrumkavosť dodajte maslovým karamelom, dotyk exkluzivity zaistí citrónový púder a nezabudnite ani na klasiku v podobe pistácií a jedlých kvetov.

Cheesecake je najlepšie nechať uležať v chladničke cez noc.


Nechýba vám v špajzi?

Čítajte tiež

Tekvicová ovsená kaša

Tekvicová ovsená kaša

14.10.21 | 50× prečítané

Cuketová polievka

Cuketová polievka

14.10.21 | 198× prečítané

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?