Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Quinoa šalát s pečenou tekvicou

14. 10. | 330× prečítané


Pečenú tekvicu mám najradšej. Súhlasíte s týmto tvrdením? Máme pre vás tip na recept zdravého šalátu s quinoou a tekvicou. Je ľahký, ale napriek tomu výživný a vďaka kvalitným ingredienciám zasýti. Nemusíte tak mať strach, že by ste po hodine od obeda túžili po šiške. Pečená tekvica obalamutí chuť na niečo sladšie, balkánsky syr zase na slané a granátové jablko rozpúta karneval sviežich chutí. Hotová rozprávka!

Zdieľať



Quinoa šalát s pečenou tekvicou
45 minút
2–3 porcie

Čo budete potrebovať?

Postup

Tekvicu si nakrájame na mesiačiky, osolíme podľa chuti, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme provensálskym korením. Rúru predhrejeme na 180 °C a tekvicu necháme piecť asi 15 minút

Medzitým si necháme variť quinou a pripravíme si zálievku. Šťavu z citróna a granátového jablka zmiešame s lyžičkou olivového oleja, osolíme a okoreníme. Stranou si nasekáme pekany a rozdrobíme alebo nakrájame balkánsky syr.

Upečenú tekvicu servírujeme s quinoovým šalátom s balkánskym syrom, pekanovými orechmi a lyofilizovaným granátovým jablkom. Všetko nakoniec dochutíme zálievkou a potom už stačí len mľaskať!

Načítám

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?