Oslavujeme medzinárodný deň pekanov 🎊 Iba dnes pri nákupe polkilovky pekanov doprava do výdajní Packety ZADARMO! 🚚💨

Vegánsky pekanový cheesecake

9. 11. | 15627× prečítané


Mmm, cítite tú vôňu karamelu a pražených pekanových orechov? To až k vám domov vonia recept na vegánsky cheesecake od Ivky. Pripravila ho pre vás s karamelovým zdobením, pretože pekany s karamelom sú perfektne vyvážená dvojka. Oriešky zaistia dokonalé chrumknutie, karamel zase neodolateľne sladkú chuť. Tak rýchlo do kuchyne, recept na vegan cheesecake už čaká!

Zdieľať



Vegánsky pekanový cheesecake
90 minút 
+ tuhnutie
10–12 porcií
20 cm forma

Čo budete potrebovať?

Na korpus*:

  • 1 hrnček opražených pekanových orechov
  • pol hrnčeka ovsených vločiek
  • štvrť hrnčeka múky z ovsených vločiek
  • štvrť hrnčeka rozpusteného kokosového oleja
  • 1 polievkovú lyžicu kokosového cukru
  • 1–2 polievkové lyžice javorového alebo agáve sirupu
  • štipku morskej soli

* Ak chcete mať korpus vyšší, použite dvojnásobnú dávku alebo menšiu formu.

Na náplň:

  • 200 g predom namočených kešu orechov
  • hrnček plnotučného kokosového mlieka
  • pol hrnčeka javorového alebo agáve sirupu
  • štvrť hrnčeka citrónovej šťavy
  • štvrť hrnčeka rozpusteného kokosového oleja
  • štipku morskej soli
  • kukuričný škrob (cca 1–2 polievkové lyžice)

Na polevu a zdobenie:

Postup

Najprv musíme pripraviť korpus. Na panvici zľahka opražíme pekanové orechy. Do mixéra pridáme orechy, ovsené vločky, ovsenú múku, roztopený kokosový olej a cukor, javorový sirup, morskú soľ a všetko rozmixujeme. Zmes nesmie byť príliš suchá, ale ani mokrá – nesmie sa drobiť a musí držať spolu. Pokiaľ je veľmi suchá, pridajte kokosový olej.

Formu si vytrieme kokosovým olejom po celej ploche aj po bokoch a vtlačíme do nej zmes. Cesto poriadne pritlačíme prstami či pohárom a vtlačíme ho aj do okrajov formy. Korpus poprepichujeme vidličkou a pečieme dozlatista v predhriatej rúre na 180 °C.

Na prípravu náplne budeme potrebovať dopredu namočené kešu orechy. Scedíme ich, prepláchneme a dáme do mixéra s ostatnými ingredienciami. Náplň necháme mixovať, kým nebude krásne hladká a krémová.Pokiaľ sa vám bude zdať príliš riedka, pridajte trošku kukuričného škrobu a opäť chvíľu mixujte. Škrob pridávajte postupne podľa konzistencie.

Hotovú náplň vlejeme do formy a necháme cez noc (alebo aspoň 6 hodín) stuhnúť v chladničke.

Keď nám cheesecake stuhne, je čas na zdobenie. Ivka použila opražené pekanové orechy a karamelovú čokoládu, pre vegánsku verziu použite niektorú z vegánskych čokoládRozpustíme si čokoládu (na zriedenie môžete použiť trošku kokosového oleja) a polejeme cheesecake. Na čokoládu naukladáme pekanové orechy a posypeme quinoa guličkami. Nevegáni môžu použiť aj kúsky slaného alebo maslového karamelu. A potom už je čas ísť maškrtiť!

recept a fotky:  @ivka_veggierecipes 

Prémiové suroviny = prémiové pečenie

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok?

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

Menu

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?