Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Cheesecake rezy s pekanovými orechmi

14. 12. | 5152× prečítané


Milujete pekany? My tiež! Pripravte si s nami cheesecake rezy s pekanovými orechmi. Celým receptom vonia perníkové korenie a škorica, chrumkajú v ňom božské pekany a nadýchanosť a jemnosť cheesecaku dodáva krémová vrstva. Tak čo, už bežíte do kuchyne rozohriať rúru?

Zdieľať



Cheesecake rezy s pekanovými orechmi
60 minút + chladnutie
6–8 porcií
15 cm forma

Čo budete potrebovať?

Na základ:

Na cheesecake vrstvu:

  • 190 g cream cheese alebo mascarpone
  • 140 g gréckeho jogurtu
  • stéviu
  • 1 vajco

Na vrchnú vrstvu:

Recept na pekanové rezy
Mäkká prostredná vrstva a chrumkavá drobenka spolu dokonale ladia.

Postup

Do misky dáme mandľovú múku a zmiešame ju s perníkovým korením. Bokom si vo vodnom kúpeli roztopíme maslo a vmiešame ho k mandľovej múke. Mala by nám vzniknúť hmota, ktorú budeme vtláčať do formy vystlanej papierom na pečenie. 

Pri vtláčaní do formy si môžeme pomôcť napríklad aj dnom pohára. Korpus dáme piecť do rúry na 190 °C zhruba na 8 minút a po vytiahnutí necháme úplne vychladnúť.   

Medzitým si pripravíme prostrednú (cheesecake) vrstvu. V miske zmiešame cream cheese alebo mascarpone, grécky jogurt a vajcia a vymiešame dohladka. Pridáme ešte sladidlo podľa chuti. Hodí sa stévia, pretože nemá žiadne kalórie, a napriek tomu je sladká. Len pozor na množstvo - je sladšia ako klasický biely cukor! Hotovú hmotu dáme na korpus a vyrovnáme dohladka.

Recept na cheesecake rezy s pekanovými orechmi
Na závěr můžete cheesecake řezy ozdobit třeba bílou čokoládou.

Potom si pripravíme vrchnú posýpku. Pekanové orechy rozdelíme na dve polovice – jednu časť namelieme najemno, druhú iba nasekáme na väčšie kúsky. Tak dodáme vrstve štruktúru. Pridáme maslo, škoricu a dosladíme podľa chuti. Poriadne prepracujeme a rozdrobíme na krémovú vrstvu. 

Pečieme asi 30 minút na 180 °C. Pred nakrájaním necháme vychladnúť a na záver môžeme dozdobiť bielou čokoládou.

Recept a foto:  @iniesomzcukru

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?