10 minút
300 gramov nátierky
Čo budete potrebovať?
Na bryndzovú nátierku:
Čím jednohubky ozdobiť?
- 125 g bryndze
- 100 g čerstvého syra
- 30 g masla
- 1 lyžica majonézy
- 1 jarná cibuľka
- polovica malej červenej cibule
- pol lyžičky mletej červenej papriky
- štipka drvenej rasce
- korenie a soľ
- klíčky
- reďkovka
- paradajka
- cibuľa
- konopné semienko
- ľanové semienko
- chrumkavé pečivo
Postup
Maslo si necháme povoliť v izbovej teplote a potom ho ručným šľahačom vyšľaháme s čerstvým syrom (my sme použili Lučinu) a bryndzou. Pridáme korenie a lyžicu majonézy, ktorá nám zjemní konzistenciu nátierky.
Cibuľku si nakrájame nadrobno a zamiešame do nátierky. Ochutnáme a prípadne ešte doladíme soľou a korením. So soľou dávajte pozor – bryndza je dosť slaná sama o sebe.
Bryndzovú nátierku necháme odležať v chladničke a potom podávame na chrumkavom pečive. Ozdobíme reďkovkou, paradajkami a cibuľkou. Pre trošku chrumkavosti posypeme konopným a ľanovým semienkom, ktoré môžete vopred orestovať na panvici. Získajú skvelú arómu a zvýrazní sa ich chuť. Na záver pridáme čerstvé klíčky reďkovky.
Tip! Neviete ako na klíčenie? Poradíme!
Recept a foto: @Gazdina