🎉 Oslava 10 rokov už len do nedele. Chrumkajte párty dobroty s 10% ZĽAVOU! 🎈

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Jemná bryndzová nátierka s klíčkami

27. 4. | 2205× prečítané


Máte radi bryndzu, ale neviete, čo z nej okrem bryndzových halušiek pripraviť? Pusťte sa spolu s nami do jemnej a dokonale vychutenej nátierky z bryndze. Hore sú jednohubky ozdobené reďkovkou, zdravými klíčkami a chrumkavými semienkami. Bon apetít!

Zdieľať



Jemná bryndzová nátierka s klíčkami
10 minút
300 gramov nátierky

Čo budete potrebovať?

Na bryndzovú nátierku:

Čím jednohubky ozdobiť?

  • 125 g bryndze
  • 100 g čerstvého syra
  • 30 g masla
  • 1 lyžica majonézy
  • 1 jarná cibuľka
  • polovica malej červenej cibule
  • pol lyžičky mletej červenej papriky
  • štipka drvenej rasce
  • korenie a soľ
zdravý recept na pomazánku z brynzy

Postup

Maslo si necháme povoliť v izbovej teplote a potom ho ručným šľahačom vyšľaháme s čerstvým syrom (my sme použili Lučinu) a bryndzou. Pridáme korenie a lyžicu majonézy, ktorá nám zjemní konzistenciu nátierky.

Cibuľku si nakrájame nadrobno a zamiešame do nátierky. Ochutnáme a prípadne ešte doladíme soľou a korením. So soľou dávajte pozor – bryndza je dosť slaná sama o sebe. 

Bryndzovú nátierku necháme odležať v chladničke a potom podávame na chrumkavom pečive. Ozdobíme reďkovkou, paradajkami a cibuľkou. Pre trošku chrumkavosti posypeme konopným a ľanovým semienkom, ktoré môžete vopred orestovať na panvici. Získajú skvelú arómu a zvýrazní sa ich chuť. Na záver pridáme čerstvé klíčky reďkovky.

Tip! Neviete ako na klíčenie? Poradíme

Recept a foto:  @Gazdina

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?