Čo budete potrebovať?
Na brownies:
- 350 g arašidového masla
- 140 g masla
- 120 g ryžovej 45% čokolády
- 130 g kokosového cukru
- 2 vajcia a 1 žĺtko
- 1 lyžičku vanilkového extraktu
- 65 g hladkej múky
- 25 g kakaa
- štvrť lyžičky soli
Na ozdobu:

Postup
Začneme tým, že si menšiu formu vyložíme papierom na pečenie. Pokiaľ máme arašidové maslo stuhnuté (poznáte to tak, že na povrchu bude oddelený tuk od zvyšku arašidov) rozohrejeme si ho krátko v mikrovlnke, aby sa nám dobre roztieralo. Môžete si doň primiešať aj pár lyžíc kakaového krému. Rovnomerne hmotu rozotrieme na papier na pečenie do formy.
Formu potom dáme na 30 minút do mrazničky. Potom vytiahneme arašidovú vrstvu z formy a vrátime ju späť do mrazničky, formu si necháme vonku a začneme pripravovať cesto.
Rúru si predhrejeme na 180 °C. Do formy na pečenie si dáme papier na pečenie.
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a maslo a metličkou do nej vmiešame vajcia, žĺtok a vanilkový extrakt. Stierkou potom primiešame do cesta na brownies ešte múku, kakao a soľ.
Polovicu cesta rozotrieme do formy, opatrne naň položíme zmrznuté arašidové maslo a naň rozotrieme zvyšné cesto.
Pečieme 30 minút na 180 °C a po upečení necháme cca pol hodiny chladnúť vo forme. Potom brownies vyberieme z formy a necháme ďalej chladnúť. Brownies by malo byť pred krájaním úplne vychladnuté. Dobrú chuť!
Recept a foto: @bananecek